keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Vinkkejä edullisiin sisustushankintoihin

Syynätessäsi mitä kirpputorille on sillä kertaa tuotu et välttämättä tee helmitason löytöjä, vaikka olisitkin kierrellyt kirpputoreilla jo jonkun verran. Tarpeellista käyttötavaraa ja sisustussälää löydät takuulla päällisin puolin rojuläjiltä vaikuttavistakin paikoista käymällä kaikki tavarat tarkasti läpi.

Kotini sisustukseen olen käyttänyt kaikenhintaisia hankintoja, uutta sekä vanhaa. Piensisustuksen olen toteuttanut pitkälti pikkurahalla löydöillä Kotkan kirpputoreilta ja kierrätysmyymälöistä. Sisustustavaroista ei kannata maksaa itseään kipeäksi, sillä piensisustusosiota vaihdellaan useimmiten kun kaivataan jonkin sorttista uudistusta sisustukseen astetta persoonallisemmalla kamalla, kuin mitä esimerkiksi Ikeasta saa. ;)

Tekemäni sisustussälälöydöt ovat viimeinen silaus erakko-onnelani rokokoon ja viktorianismin kombinaatioon. Noilla aikakausilla sisustamisesta vastikään innostuneen kannattaa aloittaa sisustussälästä. Hyväkuntoiset antiikki-/ vintagehuonekalut tai Tyylikotkan kaltaisissa paikoissa shoppailu keventävät paljon lompakkoa. Saattaahan joku olla onnenpotkukseen etevä kunnostamaan huonekaluja omin käsin, joten siinä tapauksessa voi ostaa vähän laittoa kaipaaviakin kalusteita. Kuusi vuotta sitten meikäläinen osti vain 120 eurolla uusbiedermeirpöydän, koska sen viilupöytälevyn lakkaus hilseili wanhuuttaan. Entisöinti kustansi 150 euroa, joskaan en kadu – onhan se pieni täydellisyys pöydäksi.


shaali lisälämmikkeeksi syksyn saapuessa


kaitaliinoja ruokapöydälle

oma suosikkini messinkinen kynttelikkö


Laitoin kuvia tarkoituksella juuri näistä sisustustavaroista, sillä kirpputoreilla tekemieni havaintojen perusteella vastaan tulee eniten pöytäliinoja, sisustustyynyä/ tyynynpäällisiä, valokuvakehyksiä, kynttilänjalkoja ja shaaleja. Muuten Karhulan Penni-kirppiksellä olisi ollut eilen pieniä kultaisia koristetyynynpäällisiä. Löytävätköhän muut kirpputoriharakatkin usein vastaavan tyyppisiä pieniä sisustusjuttuja kuin meikäläinen? :)

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana postaus...kiitos tästä!Sain ideoita ja uutta intoa kirpparireissuihin! :)Pieni budjetti on täälläkin niin noilta tekee hyviä löytöjä pikkukotiin edullisesti.Liinoihin ja astioihin tulee törmättyä aika usein ainakin.Rakastan myös kiertää kirpputoreja.Teen sieltä sekä sisustus-kirja sekä vaatelöytöjä.Nykyisin en enää osta mitään turhia vaatteita sieltä...saan paljon vaatteita mun siskolta niin pystyn vaihteleen omia vaatteitani hänen kanssaan(tai siis annan omia vanhoja vaatteitani hänen lapsilleen ja hän antaa mulle kivoja löytöjään,joita on tehnyt.)Mut sisustukseen oon alkanut tässä pikkuhiljaa hurahtaan enemmän kuin aikaisemmin...just uuden ja vanhan tavaran yhdistämiseen.Taukoa ollut jo ihan liikaa kyllä viime kirpparireissulta,mutta innostuin kyllä taas kovasti aiheesta,josta kiitos kuuluu sulle! :)

    VastaaPoista
  2. Jes, Kata. Onnistuin postauksessa, kun sait ideoita ja intoa lähteä kirpparoimaan. Toivottavasti teet kivoja löytöjä. <3

    VastaaPoista