perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kirkkaita valopilkkuja elämässäniViikottaiset metsäretket, paluu luontoon vähän niin kuin rokokoon hengessäJokin houkutteli minua jo lapsuudessani lähimetsään rämpimään, rakentamaan majaa ja maastoilemaan keppihevosilla. Siellä oli paksu mäntyvanhus, iso kivi lähellä rantaa jolla istuin ja puu, johon oli helppo kiivetä matalalla olevien oksien ansiosta. Kahdeksantoista ”odotetussa ” iässä en ollut vielä liian aikuinen kiipeämään siihen puuhun. Minulta ei ainakaan puuttunut luontoyhteyttä, sillä olin mammani mukana marjastamassa ja sienestämässä jo ennen kuin menin kouluun.

Joidenkin lempipaikka on suvun kesämökki järven rannalla tai meri loputtomuudessaan. Metsä on minun lempiympäristöni. Metsä on kaunis ikiaikaisella tavallaan – loppukeväästä varsinainen maanpäällinen paratiisi vaaleanvihreine puidenlehtineen. Kävellessäni metsässä tunnen saapuneeni jotenkin erityisen pyhään paikkaan, virkistyyhän siellä aina oli kuinka uupunut tahansa. Murheiden taakka ei ikinä paina luonnonhelmassa.


Viihtyisä piha

Pihan eteen ei edes tarvitse nähdä suurta vaivaa, että siellä on on viihtyisää oleilla. Joitakin korkeita puita, pensaita, nurmea, kukkia kukkapenkkejä ja muutamia kukkasia ruukkuihin. Penkkejä joilla istuskella. Grilli siltä varalta että joku kuitenkin haluaa grillata kesällä.


Itseni hemmottelu jollain kauneushoidolla

Hemmottelen itseäni manikyyrillä tai kasvonaamioilla. Kotimanikyyriini kuuluu kynsien muotoilu, kynsinauhojen käsittely tarvittaessa ja kynsien lakkaaminen: aluslakkaa, värilakka ja päällyslakka. Suosikkimanikyyrini on klassisen ranskalaisen manikyyrin blingbling-muunnelma, jossa kynnen kärjet lakataankin valkoisen asemasta hilelakalla.


Positiivisuuden kehittäminen

Positiivisen ajattelun kehittäminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin – ja mikä vielä parempaa positiivisuus kasvaa varmasti korkeaa korkoa toisin kuin lama-ajan säästötilit. :D Positiivisten ajattelumallien ansiosta esimerkiksi kaksi vuotta sitten uutena hankitun Electrolux ErgoSpace-pölynimurin imuletkun halkeaminen ei saanut minua raivoamaan. Totta kai minua nyt pänni, koska imuri oli maksanut 150 euroa ja kahden vuoden takuu oli umpeutunut helmikuussa. Otin ihan rauhallisesti ja kävin järkeilemään että noinkin uuteen imuriin löytynee helposti varaosia netistä. Googlettelin verkkokauppoja ja kolmannella yrityksellä tärppäsi. Pääsin tekemään tilauksen eikä minun täytynyt koettaa imuroida kuin maanantaihin asti jesarilla laastaroitu imuletku ErgoSpacessa.

Hidasta elämää -sivusto ja Gael Lindefeltin kirja Positiivinen nainen ovat olleet hyödyllisiä työkaluja minulle. Tiivistettynä Lindefeltin kirjassa selitetään selkeästi myönteisen ajattelun keskeisiä periaatteita ja filosofiaa. Siitä löytyy harjoituksia, muistilistoja ja neuvoja helpottamaan ongelmien tunnistamista ja auttamaan löytämään keinoja, jotka saavat ajattelemaan, tuntemaan ja käyttäytymään entistä positiivisemmin. Nuorena naisena kirjailija kertoo muuten olleensa kyynikko, joka epäonnistui monesti itsemurhayrityksissään, kun piristeet, alkoholi ja ”prinssit” jättivät hänet pulaan.


Lukeminen

Kirjat antavat kovin paljon lukijalle. Aivan varmasti pääset pakenemaan pahimmillaan ankeaa todellisuutta ja tasapaksun arjen tylsyyttä tai pääset tavallaan matkalle, vaikka elämäsi oli suorastaan huikean kadehdittavaa. ”En mä tykkää lukemisesta”, nurisevat erityisesti teinipojat, joita ei huvittaisi millään kahlata äidinkielen opetukseen kuuluvia pakollisia teinikirjoja läpi. Minäpä olen varma että kaikille löytyy oikeita ovia lukemattomiin maailmoihin, joiden kanssa aika kuluu kuin siivillä. Kulutan historia-aiheista tietokirjallisuutta ja lähden kaukomatkoille menneisyyden pukuloistoon ja seurapiirielämään ja ratkomaan murhamysteerejä tai seikkailemaan taruolentojen kansoittamiin maailmoihin, kuten Krynniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti