lauantai 1. heinäkuuta 2017

Style Inspiration: Draculan lady Jayne


Cole Haddonin kymmenenosaisen Dracula-televisiosarjan genrejä ovat thrilleri, kauhu ja draama. Se perustuu vampyyrikirjallisuuden samannimiseen kuuluisaan klassikkoon, Bram Stokerin kirjoittamaan kirjeromaaniin. Sarja poikkeaa monien elokuvaversioiden tavoin paljon alkuperäisteoksesta. Kirjassa vampyyrikreivi astuu näyttämölle kolkossa linnassaan Transylvaniassa, jonne nuori lakimies Jonathan Harker on matkustanut virka-asioissa. Tv-sarjassa Jonathan Rhys Meyersin näyttelemä herra kreivi tavataan ensimmäisen kerran 1800-luvun lopun Lontoossa, jonne hän vastikään muuttanut, mutta hänet tunnetaan Alexander Grayson -nimisenä amerikkalaisena. Kirjan Dracula on absoluuttisen paha mies, mutta tv-sarjan Draculasta löytyy paljon hyvää, esimerkiksi hän haluaisi elää rauhassa osana yhteiskuntaa. Bram Stokerin Dracula on kauhuklassikko joka kannattaa lukea, mutta pidän enemmän modernimmasta ja vähän kiltimmästä kreivistä, joka kohtelee Harkerin kihlattua Minaa ritarillisesti eikä vain halua muuttaa tätä vampyyrittareksi saadakseen itselleen apurin. Siitä huolimatta että Alexander/ Dracula on herrasmies, hän on edelleen oikea vampyyri eikä kulmahampaaton meyerpyyri.


Dracula-kirjassa ei ole lady Jayne Wetherbytä (roolissa upea Victoria Smurfit), vaikkei olisi alkuunkaan pahitteeksi olla. Lady Jayne on tv-sarjassa herra Graysonin rakastajatar. Hän on vaalea, mutta gootittarella voi olla minkä tahansa väriset hiukset, myös vaaleat. Pistin Harry Potter elokuvien roolituksen taannoin uusiksi. Narcissa Malfoyksi minulla oli kaksikin vaihtoehtoa - Veronica Lake ja Greta Garbo, mutta kappas vaan Victoria Smurfit on täysin sen näköinen kuin kuvittelen rouva Malfoyn olevan, onhan näyttelijätär arvokkaalla ja kylmällä tavalla kaunis.

Daami on päätynyt herra Graysonin rakastajattareksi siksi että mies edustaa tarpeeksi korkeaa yhteiskuntaluokkaa, on komea ja he sattuvat haluamaan toisiaan. Jayne taitaa olla vähän naisiinkin päin tai ainakin kiinnostunut kokeilemaan seksiä naisen kanssa sen perusteella, miten hän kohteli luonaan teellä ollutta Lucy Westenraa… Hän on enemmän moderni nainen kuin aseksuaalinen viktoriaaninen nainen, jolla ei ollut muuta tarkoitusta käyttäytyä viktoriaanisen etiketin mukaan, olla kaunis ja synnyttää lapsia aviomiehelleen. Sen sijaan että Jayne vain kaunistaisi seurapiiriä ja makaisi Graysonin kanssa hän on myös Order of Dragonin jäsen. Järjestö on vastuussa Alexander Graysonin/ Draculan vaimon murhaamisesta ja tämän muuttamisesta vampyyriksi. Jaynen tehtävänä on eliminoida järjestön leivissä vampyyreita, joten Dracula ei ole paras mahdollinen valinta rakastajaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti