maanantai 17. heinäkuuta 2017

Nutturainspiraatiota Prinsessa Leian Ceremony Bunista


Elokuussa viisi täyttävä siskonpoikani A on aikamoinen Star Wars -fani. Ehkä hänen seuraaville syntymäpäivilleen on tulossa Star Wars -teema. Kun satun itsekin pitämään Star Warsista – elokuvista kökköä Sithin kostoa lukuun ottamatta ja fandomista kirjoitetusta fan fictionista – haluaisin laittaa siinä tapauksessa syntymäpäiville hiukseni niin kuin prinsessa Leia. Rohkealla prinsessalla nähdään monenlaisia kampauksia, mutta hänen hiuksistaan tulee ensimmäisenä mieleen valtavat bagel bunit. Carrie Fisherille kaikki roolihahmon kampaukset sopivat kuin sukka jalkaa, joskaan eivät minun raskaille kasvonpiirteilleni.

Leain kauneimmat kampaukset ovat Uuden toivon lopussa nähtävä Ceremony Bun ja lettikampaus, joka hänellä on Jedin paluussa huttigansteri Jabban puolialastomana orjatyttönä. Ne pukevat minuakin, joten opettelin tekemään Uuden toivon nutturan Youtube tutoriaali opettajanani. (Miksi mennä kalliille stailauskursseille opettelemaan tekemään kampauksia ja meikkaamaan, sillä Youtuben tutoriaaleja voi katsoa ihan ilmaiseksi?) Tutoriaalin hiusmallin kampauksesta ei tullut läheskään niin kaunista kuin alkuperäisestä, sillä hänellä ei ollut otsahiuksettomuudestaan huolimatta tarpeeksi tukkaa. Valitettavasti harvalla taitaa olla. Eikä ollut Carrie Fisherillä itselläänkään. Leian kampauksissa käytettiin aina hiuslisäkkeitä, sillä näyttelijättären omat kutrit olivat vain hartiapituiset.

Hiustyyli käsittää korkean nutturan ja neljä lettiä. Kolme lettiä kiertyy nutturan ympäri renkaina ja yksi valuu selkään – eikä monenkaan hiusten paksuus riitä kuin kolmeen lettiin. Minun versiossani on vain kolme lettiä. Siispä tilasin hiuslisäkkeeksi halvan loivasti kiharan lisäkkeen Wishiltä. Aitoa hiusta olevat clip onit olisivat toki parhaimmat. Ebaystä tuntuu saavan ihan hyviä edullisesti.


Pitihän sitä laittaa valkoinen pusero kuvien ottamista varten, sillä Leia ei seikkaile montaa kertaa elokuvissaa missään muussa värissä. Pussihihainen pitsipaita on vintagea 70-luvulta. H&M:n kukkaseppele käy boheemiin tyyliin.
prinsessa Leia Uuden toivon lopussa seremoniakohtauksessa

ja minun aikaansaannokseni takaapäin


4 kommenttia:

 1. Aivan ihana kampaus! Itse en kyllä saisi millään tuollaista aikaiseksi, kun eivät riitä hiukset eivätkä taidot :D

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos. =) Mainiota että tykkäät. Miä kyllä uskon että lähes kuka tahansa voi oppia tekemään kampauksia, kunhan aikansa harjoittelee.

  VastaaPoista
 3. Onpas huikeen hieno kampaus!Ihan kuin prinsessa Leian! :) Mulle tuottaa viä vaikeuksia saada siistejä nutturakampauksia.Joskus niitä teen,mutta lähempää tarkastelua kovinkaan moni niistä ei takaapäin kestä :D

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia, kultaseni. <3 Aion opetella tekemään vielä ns. oikeaoppisen version neljällä letillä - siis kolme omista hiuksista tehtyä lettiä ja yksi feikki.

  VastaaPoista