torstai 22. kesäkuuta 2017

Helpoista helpoimpia juhannusherkkujaIhana 10 minuutin mansikkatorttu:

* valmis torttupohja
* 2 desilitraa laktoositonta kuohukermaa
* 1 ruokalusikallinen sokeria/ karppisokeria kerman makeuttamiseen ja vatkautumisen helpottamiseen
* 0,5 desilitraa laktoositonta maitoa
* rasiallinen tuoreita mansikoita
* pursotin kermalle

Huuhtele mansikat huolellisesti, poista niistä kannat ja puolita ne. Makeuta sitten kerma ja vatkaa se. Se jaetaan tasaisesti kahteen osaan, josta puolet lusikoidaan pursotinpussiin. Kostuta valmis torttupohja maidolla. Pohjusta sitten torttupohja tasaisesti kermavaahdolla ja sommittele mansikanpuolikkaat sievästi kermapedille. Pursottele vielä tortun reunalle jonkinlainen kermareunus. Siinä kaikki.


***

Sokerittomat suklaamansikat:

10 minuutin ihana mansikkatorttu ei ollut sokeriton eikä edes gluteeniton, niinpä kompensoidaan herkkupöytää suklaakuorrutteisten mansikoitten sokerittomalla variaatiolla. :D Juhannuspöydän lisäksi sokerittomia suklaamansikoita voi valmistaa picnicevääksi tai vaikka tyttöystävän/ poikaystävän hemmotteluun, kun suhteeseen kaivataan pientä romantiikkaa.

* 50 grammaa Brunbergin sokeritonta suklaata
* 12 – 14 mansikkaa

Huuhtele mansikat huolellisesti tai höyrytä hetki, mikäli käytät ulkomaalaisia marjoja. Jätä tällä kertaa kannat paikoilleen. Pilko suklaa ja sulata se joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa pienellä teholla nutellamaiseksi. Dippaile mansikoita suklaassa antaen ylimääräisen suklaan valua pois. Pidä suklaamansikoita ainakin 40 minuuttia jääkaapissa, että suklaa jähmettyy kovaksi kuoreksi.
Hauskaa Juhannusta. Palaillaan. Ensiviikolla blogin remontti saa viimeisen silauksen paremmalla nimellä ja bannerilla. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti