sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Prameita keittiöunelmiaSalut, messieurs-dames. Marmori näkyy nyt olevan paitsi trendikäs materiaali, niin myös trendikuosi. Marmorikuosisen DC-fixin siis kontaktimuovin käyttäminen jossain uutta pintakäsittelyä kaipaavan pöydän päällystämisessä on vielä ihan jees tuunausta (en nyt kehu näppäräksi tai kekseliääksi tuunaukseksi, koska joka tuutista sataa tällaisia ideoita dc-fixin suhteen). Huonekalujen kunnostaminen ei onnistu jokaiselta tai ei ole välttämättä rahaa ostaa edes Jyskistä tai Ikeasta uutta pöytää, niinpä on huojentavaa että pöytä saa pikkurahalla ja vähällä vaivalla jatkoaikaa. Se menee jo yli kyllästyttävyydellään että marmorikuosia esiintyy sisustustauluissa ja kännykän kuorissa. Kas kun Henkkamaukan alusvaateosastolla ei aleta myydä marmorikuosia alussettejä, joihin on ostettavissa myös hemaiseva sukkanauhaliivi. (Voihan tuon tapaisia alushepeniä olla jo myynnissä, mutten ole vain tietoinen tästä hulluudesta.)

Olen pitänyt marmorista jo kauan, kauan ennen kuin siitä tuli muotia. Marmori on minulle luksuksen edustaja materiaalina, sillä palatseissa kuten Versaillesin palatsissa Ranskassa oli marmorilattiat, marmoriportaikot, marmoripylväitä ja esimerkiksi marmoriveistoksia. Nykyaikana marmoria käytetään keittiötasoissa tai kylpyhuoneen laatoituksessa.

Unelmakeittiössäni olisi oikeaa marmoria olevat työtasot, eivät mitkään 1990-luvulla suosiossa olevat laminaattipintaiset jäljitelmät. En ole yhtään varma haluaisinko tummat vai vaaleat massiivipuiset kaapistot keittiööni. Olenpa sentään varma että haluan jotain tämäntyylistä muotoilua koristeellisine puuleikkauksineen, joista löytyy kukkakiehkuraa ja korinttilaisia pylväitä. Unelmieni keittiötä hyvin vastaavat esimerkkikuvat ovat luksusmaisia, vähän prameitakin, mutta niistä kaikki henkivät lämpimästi kodikkuutta, eihän unelmakeittiöni ei voisi ikinä olla pelkistetty, moderni ja steriili.


Parkettilattia näyttäisi parhaalta. Käytännöllisenä talousihmisenä valitsisin kuitenkin tummahkon laattalattian, jonka laatat ovat suorakaiteenmuotoisia ja tiilenkokoisia.

Keittiöstä olisi löydyttävä vielä puulämmitteinen leivinuuni, joita on helppo löytää kompaktin kokoisina uustuotantona.

Millainen olisi teidän unelmakeittiönne vai onko teille niin nokonuukaa miltä keittiö näyttää, kunhan siellä ei ole räikeitä 1970-luvun kammotuskaapistoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti