maanantai 26. kesäkuuta 2017

Turhamaisuuden alttarini esittelyssä


Tervetuloa pieneen erakkonaisen paratiisiini tutustumaan pukeutumispöytääni. Se on esiintynyt yhdessä 2014 otetussa kuvapläjäyksessä, jossa istun sen ääressä rahilla mustassa korsetissa. Pöydän pinta on kauttaaltaan suojattu kiinni olevalla lasilevyllä, mikä on hurjan tarpeellinen, sillä pinta ei olisi muutoin kestänyt seitsemää vuotta noinkaan hyvässä kunnossa. Laatikoita on kolme; kaksi pientä kallistettavissa olevan peilin molemmin puolin ja yksi iso suljettuna huomaamaton edessä, jossa säilytän kynsituotteitani, osaa meikeistä ja ihonhoitotuotteita (kasvoille). Pikkulaatikoista löytyy sen verran hiuskoristeita ja koruja että hyvä että saan ne mahtumaan niihin.

Pentikin Henrietta-rahi oli vähän turhan matala istuin ja sen verhoilu olisi kaivannut vaihtoa. Tuli halvemmaksi ostaa neljälläkympillä Penni-kirppiksestä 30-luvun rokokootyylinen tuoli kuin verhoiluttaa rahi. Tuoli saattaa hyvinkin olla jopa vanhempi kuin vuonna 1937 syntynyt mammani.


Pienten neliöitten asumuksissa kannattaa hyödyntää pukeutumispöytien ja konsolipöytien alle jäävä tila. Olen varastoinut noihin koreihin ja laatikoihin asusteita, kampaustarvikkeita ja ihonhoitotuotteita.


Loput meikkini mahtuvat hyvin suloiseen meikkilaukkuuni, koska en ole mikään höpsähtänyt värikosmetiikan kerääjä, joka tarvitsee pukeutumispöytänsä viereen metrin korkean lipaston. Meikkilaukun takana on pieni korurasia ja lasikulho kukkurallaan korvakoruja.

Hiuspinnit – ja tukkalenksut ovat käden ulottuvilla somassa lasipurnukassa, joka on tarkoitettu oikeasti sokerikoksi. Meikkisiveltimet pysyvät järjestyksessä Arabian ihanassa rokokooaiheisessapurkissa, Porvoon löydössä. Iittalan kivituikulle on löytynyt käyttöä vanupuikkotelineenä. 

Seuraavaksi minun on saatava tilavampi ja uniikimpi, Hollywoodin kultakauden viettelijättärellekin kelpaava turhamaisuuden alttari. Kultainen pukeutumispöytä tai Jean Harlowin kaunistautumissopukka mahtuisivat hyvin yksiökotiinikin. Gildan pukeutumispöytä on niin pitkä, ettei tila loppuu helposti kesken vaatehuoneen kokoisista makuuhuoneen kopperoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti