tiistai 24. helmikuuta 2015

Style Inspiration by Robert Taylor
Salut, messieurs-dames. Mikäli minua pyydettäisiin kuvailemaan millainen on tosi komea mies vastaisin sellainen kuin nuori Robert Taylor, Clark Gable tai Richard Chamberlain. Haaveilen tuon heidän tapaisensa miehen löytämisestä. Robert Tayloria onkin kutsuttu ihan yleisesti täydellisen miehen profiiliksi. Hän oli niin pitkä, ettei edes yli 170 senttisen nainen ole häntä pidempi, vaikka kengissä olisi korkoa lähemmäs kymmenen senttimetriä. Herra Taylorilla oli niin veistoksellisen komeat kasvonpiirteet että hän on samalla myös kaunis mies. Prinsessa Dianan mummopuolen Barbara Gartlandin imelien kioskiromantiikkapokkarien aatelisherrat eivät tainneet olla komeutta ylistävästä kuvauksesta huolimatta sentään näin komeita, hehhe.

Robert Taylor syntyi Yhdysvalloissa 5.elokuuta vuonna 1911. Hän kuoli 8.kesäkuuta vuonna 1969 Santa Monicassa Kaliforniassa. Hänen alkuperäinen nimensä oli Spangler Arlington Brugh, mitä en tiennyt ennen kuin perehdyin enemmän näyttelijän elämään. En lentänyt selälleni saatuani selville hänen vaihtaneen nimensä, sillä suurin osa näyttelijöistä teki niin Hollywoodin kulta-aikana. Filmitähti tarvitsee hohdokkaan nimen eikä välttämättä kukaan olisi halunnut kuullakaan Spangler Arlington Brughista, vaikka hänellä olikin kauniit siniset silmät, komea vartalo ja mustat hiukset kuten romanttisen romaanin sankarilla.

Herra Taylor näytteli muun muassa seuraavissa elokuvissa:

Lääkärin omatunto (1935)
Kamelianainen (1936)
Nykyaikainen Pompadour (1936)
Hänen veljensä vaimo (1936)
Nuori lurjus rakastuu (1937)
Salainen tehtävä (1937)
Rakastunut ylioppilas (1938)
Kolme toverusta (1938)
Sumujen silta (1940)
Billy the Kid (1941)
Väärin eletty vapaus (1941)
Kohtaaminen (1941)
Bataan-partio (1943)
Salattuja tunteita (1946)
Houkutus (1949)
Quo Vadis (1951)
Naiskaravaani (1951)
Ivanhoe (1952)
Pyöreän pöydän ritarit (1953)
Ratsasta, vaquero! (1953)
Polttavat katukivet (1954)
Viimeinen kaksintaistelu (1958)
Chicagon yöperhoset (1958)
Yöllistä kauhua (1964)

Mies viihtyi viiksettömänä ja välillä hänellä oli ohuet viikset kuten tässä signeeratussa potretissa. Hän oli sileästi ajeltuna sekä viiksellisenä unelmien prinssin ruumiillistuma, mutta ohuet viikset tekivät hänet vieläkin komeammaksi ja ihanammaksi.
Robert solmi ensimmäisen avioliittonsa näyttelijätär Barbara Stanwyckin kanssa, ja heidän liittonsa kesti kaksitoista vuotta.Armand Duvalina Kamelianaisessa
Näyttelijä komisti Alexandre Dumas nuoremman Kamelianainen-romaanin filmatisointia Armand Duvalina. Nuori ranskalaismies menettää sydämensä nuorelle ja kauniille kurtisaanille Marguarite Gautierille, jota Greta Garbo näytteli. Nuorten lempiväisten onni oli määrätty jäämään lyhyeksi, sillä Margueritella oli keuhkotauti... Armandin roolipuvusto on mahtava valinta miesten casual aristocratiin, teemabileisiin tai sulhaselle.
Robert Taylorin pikkusormessakin oli enemmän komeutta ja puoleensavetävyyttä kuin kaimansa koko ruumiissa, vaikka Pattinsonista saisi hyvännäköisen puoleisen ajamalla epäsiistin kaulalle levinnee parran hittoon. Miksi Robert Taylorit, Gregory Beckit ja Clark Gablet vaikuttavat kuolleen sukupuuttoon?

Pattinsoneille ei voi muuta kuin kohotella kulmiaan... :’D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti