lauantai 28. helmikuuta 2015

Kattausta part 2


Salut, messieurs-dames. Tammikuussa esittelin kahvikalustoni ja kirjoittelin aika lyhyesti kahvikulttuurin historiasta. Tällä kertaa esittelen lisää parempia astioitani, joista suurin osa on ehtaa vintagea.
Villeroy & Bochin Retro Country -sarjan viini- ja vesilasit ovat löytyneet siskopuolteni joululahjapaketeista vuosina 2008 ja 2010. Tarjoilen moussea ja jälkiruokaa ylellisesti lahjalaseista, kun en välitä usein viinin siemailusta. 


Isovanhempieni ullakolla tonkiminen kannatti taas, löysinhän yli neljäkymmentä vuotta vanhan jalallisen kakkuvadin.

Mamman äidin Arabian lautasen pohjassa on vuosiluku 1964. Postimyynnistä hankittiin varmaan useampikin lautanen, mutta ne ovat särkyneet. Tässä se olisi: ruokalautanen jota haluan keräillä ja jolta syödä Villeroy & Bochin aterimilla tai antiikkiaterimilla.


Hörpin teetä Bodumin keveistä kaksiseinämäisistä mukeista. Kaksi seinämää antavat mukille paitsi ilmettä kattauksessa sekä säilyttävät kuuman juoman lämpimänä sormia polttamatta. Bodumeiden minimalinen ilmeikkyys on esimerkki modernin esteettisyydestä, mitäänsanomattamat teemat ja omituiset new wavet estetiikan suurpuutteesta.


Papan vanhempien tarjoiluvati kolmine lasikulhoineen oli osa heidän joulukattaustaan. Halusin kotiuttaa pelkän vadin kahvipöytään.


Pohjan leimoja katsomatta tassit menisivät kalliista astiasto. Tosiasiassa ne on hankittu yhteensä neljälläkymmenellä sentillä kierrätyskeskuksesta arkitasseiksi, ja pohjassa lukee Made in China. :D
2 kommenttia:

  1. Nuo V&B:n lasit ovat niin ihania! Samoin tuo kakkuvati! Onko siinä mintunvihreää vai näyttääkö se vain siltä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos. :) Niinhän ne ovat. Vitriinillistä Villeroy & Bochin laseja katselisi vaikka loppuikänsä. Kuva hämää verhojen heijastuksella. Kakkuvati on oikeasti ihan kirkasta lasia. :D

    VastaaPoista