perjantai 27. helmikuuta 2015

Kinuskipopparit


Tykötarpeet:

pussillinen voinmakuisia mikropopcorneja
1 desilitra kuohukermaa
1,5 desilitra fariinisokeria

1. Valmista mikroaaltouunissa popcornit.
2. Kaada kerma ja fariinisokeri paksupohjaiseen kattilaan. Keitä kinuskiksi vähintään 15 minuuttia – varautuen että kinuskin valmistamiseen saattaa mennä paljon kauemmin. Minulla meni puoli tuntia. Anna poreilla ihan reippaasti, mutta muista sekoittaa välillä.
3. Kun kinuski ja popparit ovat valmiita, sekoita ne keskenään kattilassa. Ravistus toimii hyvin.
4. ”Kumoa leivinpaperille ja anna kuivua”, kehotetaan Oi paketin alkuperäisessä ohjeessa. Kinuskipoppariseoksen voi annostella samantien paperisiin muffinivuokiin. (Reseptissä ei mainita mitään jääkaapista.) Kokemuksen syvällä rintaäänellä kehotan laittamaan vuoissaan vähän jäähtyneet kinuskipopparit jääkaappiin.



1 kommentti: