lauantai 2. joulukuuta 2017

Kolme unelmalarppiani

1. Westerosiin sijoittuva larppi Hullun kuninkaan Aerys II:n hallituskauden lopulta

Kruununprinssi Rhaegar ja Dornen prinsessa Elia ovat hyviä ystäviä, niinpä avioliitto olisi voinut tehdä molemmat onnellisiksi. Mutta Aerys ei halunnut kruununperillisen solmivan avioliittoa Dornen sairaalloisen prinsessan kanssa. Elia Martell kihlautuikin Eddard Starkin kanssa ja Rhaegar puolestaan avioitui kauniin, mutta julman Cersei Lannisterin kanssa. Robert Baratheon on larpissa jo ukkomies, naimissa rakkaan Lyannansa kanssa.

Cersei on mustasukkainen vaimo, niinpä hän ei siten voi sulattaa sitä miten hyvin Rhaegar viihtyy Elian seurassa – olkoonkin dornelaisprinsessa kihlattu Eddard Starkille. Cersei haluaa Elian hengiltä ja kaksoisveli Jaime saa hoitaa likaisen työn viettelemällä dornelaishempukan, jotta murhaaminen on helpompaa. Yhteen aikaa Jaime olikin manipuloitavissa tekemään mitä tahansa Cersei käski, mutta hän ei suostukaan murhaamaan Eliaa. Turnajaiset voitettuaan Jaime kruunaa Elian kuningattarekseen (His Queen of Love and Beauty), koska ei keksi siihen hätään mitään muutakaan keinoa prinsessan pelastaiseksi. Cersei on raivoissaan tästä tempauksesta, vaikka olisi valmis valitsemaan tuhannesti ennemmin Rhaegarin kuin Jaimen. Hullu kuningas käskee Jaimen luokseen. Tivaa syytä miksi nuorukainen kruunasi toisen miehen tulevan vaimon kuningattarekseen. Sitten ailahtelevainen hallitsija tulee siihen tulokseen että menköön Jaime Lannister seuraavana päivänä naimisiin Elian kanssa eikä heidän auta kuin totella, vaikka he eivät ole ehtineet edes tutustua juurikaan toisiinsa tähän mennessä.

Rhaegar, Starkit ja Robert Baratheon saavat selville että Kuninkaansatamaan on varastoitu niin paljon villitulta että koko paikan voisi hävittää kuninkaan irvikuvan sattuessa sille päälle – viattoman hovineidin polttamisen tuntuessa liian lattealta huvitukselta. Kruununperillinen ei kestä enää katsella miten hänen isänsä kohtelee hänen äitiään ja alamaisiaan. Westerosin on vapauduttava tuosta verenhimoisesta hirviöstä aikailematta.


2. 1980-luvulle sijoittuva mafialarppi, tapahtumapaikkana jokin suurkaupunki

Viisikymppinen kummisetä (mafiapomo siis eikä mikään jonkun lapsen kummi) ammuttiin tämän ollessa palaamassa kotiin sukulaistytön konfirmaation jälkeen. Ennen kuolemaansa hän ehti kuitenkin laatia testamentin. Hänen edesmenneen veljensä poika Rinaldo perii hänen kaikki liiketoimensa, joista kaikki eivät ole tietenkään laillisia. Donin poika Carlo ja tytär Monica ovat enemmän kuin pettyneitä. Ainahan don suosi enemmän veljenpoikaansa Rinaldoa kuin juopotteluun ja äkkipikaisuuteen taipuvaista poikaansa, mutta miten isä ei voinutkaan valita omaa pikkuprinsessaansa seuraajakseen? Mafiaperheen sisältä löytyy muitakin, joita uusi don ei miellytä.

Kestää aikansa selvittää kuka on edellisen donin murhan takana. Don Rinaldon saatua syyllisen selville on perinteisen sisiliaisen koston aika ja alkaa myös verinen valtataistelu alamaailman herruudesta. Onko uudesta donista lopulta täyttämään edeltäjänsä suuret saappaat? Raivaavatko serkut hänet tieltään ja jatkavat keskenään taistelua perheen johtajuudesta?


3. Harry Potter -larppi ennen hänen-joka-jääköön nimeämättä ensimmäistä kukistumista

Tässä unelmalarpissani liikutaan Iso-Britannian velhomaailman seurapiireissä, joiden ylintä kastia ovat kiistatta tämän maailman vanha raha: puhdasveriset suvut kuten Mustat, Malfoyt ja Lestranget. Selittämättömiä katoamisia on alkanut tapahtua tähän mennessä eikä niiden takana voi olla kukaan muu kuin tietty pimeyden velho – hän-joka-jääköön-nimeämättä kannattajineen, joita kutsutaan kuolonsyöjiksi. Seurapiiririentojen ohella larppi keskittyy kuolonsyöjien ja muiden pimeyden lordin apureitten elämään tämän vallanhimoisen ja armottoman miehen palveluksessa, joka ei koskaan jätä tehtävissään epäonnistuneita palvelijoitaan rankaisematta. Harry Potter -larpin suhteen minulla ei olekaan sen kummempia toiveita. :)

Millainen olisi teidän unelmalarppinne? Olisiko teistä kiinnostavaa pelata jotain sen tyyppistä, josta meikäläinen haaveilee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti