keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Helppoja ja edullisia joululahjoja askarrellenSalut, messieurs-dames. Joulu voi olla vuoden parasta aikaa jouluihmiselle. Kynttiläasetelmia tasoilla, kimaltelevia joulukoristeita, piparin- ja glögintuoksua, hilpeitä joululauluja soimassa, sievien lahjapakettien väkertämistä sekä erityisesti yhdessäoloa niiden tärkeimpien ihmisten kanssa. Joulu voi myös olla niinkin stressaavaa aikaa että sen toivoisi olevan mahdollisimman nopeasti ohi. Ainakin jouluherkkujen hamstraaminen ruuhkaisissa ruokakaupoissa on uuvuttavaa ja hermoja koettelevaa, piti Joulusta tai ei.

Niin ikään joululahjojen kehittäminen on ”Helpommin sanottu kuin tehty!” -osastoa, mikäli haluaa tosissaan ilahduttaa lahjansaajaa. Lahjapaketeista kun paljastuu enemmän suklaakonvehteja ynnä muita joulukarkkeja kuin kaikkein ahnein sokerihiiri ehtii hotkia kuin hyeenat savannilla. Okei, täysin vähävaraiset raukat ilahtuvat lähes mistä tahansa lahjoista, mutta kun pitäisikin keksiä kivoja joululahjoja ”hiukan” vakavaraisemmille tyypeille… Aika monella suomalaisella on jo valmiiksi kaikkea kaapit täynnä, joten luonnollisesti on varminta hankkia lahjakortti esimerkiksi S-ryhmään tai antaa rahaa. Saan aina isovanhemmiltani rahaa, Fazerin Wienernougatia ja mamman neulomat klassiset villaterukkaat – joille löytyy ainakin käyttöä.

Mä en ole ostanut vuosiin vuosiin joululahjoja kavereilleni, vain perheelleni ja siskopuolilleni. Tapanani on ollut ostaa isovanhemmilleni yhteinen joululahja sekä mammalleni historiallinen hömppäpokkari ja pari sokeritonta suklaalaatua. Olen hankkinut myös isosiskopuolilleni ja heidän miehilleen yhteiset lahjat pariskunnittain. Tänä vuonna minua huvitti askarrella pikkuisen. Hankin paksuja valkoisia pöytäkynttilöitä ja kynttilöiden koristeluun tarkoitetut värit Lidlistä. 

Kynttilöiden koristelusettiin sisältyy kolme kermaisen pehmeää vahakynää, itsekiinnittyvä sabluuna ja yksi palettiveitsi.

Kynttilät voi koristella kolmella erilaisella tekniikalla. Kokeilin kaikkia tekniikoita, ja sitten huomasin että viimeisellä eli Window-Color -tekniikalla sain parasta jälkeä aikaiseksi. :)

Maalaus vapaalla kädellä:
Maalaa tai kirjoita kynttilän koristelukynällä suoraan kynttilän pintaan. Nestemäinen vaha kiinnittyy kuivuessaan kynttilän pintaan. Vahakynää voidaan maalata myös siveltimellä.

Mallintaminen:
1. Kiinnitä sabluuna kynttilän pintaan. Kiinnitä sabluunan reunat tarvittaessa teipillä välttääksesi värin leviämisen sabluunan ulkopuolelle.
2. Levitä vahakynää sabluunan päälle ja sivele tasaiseksi palettiveitsellä. Voit levittää väriä myös siveltimellä.
3. Poista sabluuna ja värin kuivua noin 4 – 5 tuntia. Nestemäinen vaha kiinnittyy kuivuessaan kynttilän pintaan.

Window-Color- tekniikka ja vahafoliot:
1. Aseta haluamasi kuvio kalvon alle ja väritä sen päältä koristelukynällä.
2. Anna ääriviivojen kuivua hetki ennen maalaamista.
3. Noin 4 – 5 tunnin kuivumisen jälkeen kuvio voidaan irrottaa kalvosta ja liimata kynttilän päälle käyttämällä liimana kuvion väristä vahakynää.

Tai:
1. Levitä vahakynää ja sivele tasaisesti palettiveitsellä.
2. Noin 4 – 5 tunnin kuivumisen jälkeen värikalvo voidaan irrottaa.
3. Nyt voit leikata kalvosta haluamiasi kuvioita ja liimata ne kynttilän pintaan käyttämällä liimana kuvion väristä vahakynää.

2 kommenttia:

  1. En olekaan tainnut ennen tehdä tämmöistä kynttiläkoristelua, pitää laittaa mieleen tämä. Itse on kyllä tullut tehtyä kynttilöitä muuten :)

    VastaaPoista
  2. Jokaiselta askartelijalta ja kynttilöiden tekemistä harrastavalta tyypiltä kannattaisi löytyä vastaava setti. ;) Koristelutarvikepakkaus ei maksanut kuin korkeintaan femman. Muutenkin Lidlissä on välillä kivoja askartelujuttuja kaupan, kuten aika sieviä koristenauhoja kolmen 1 cm leveän nauharullan pakkauksissa.

    VastaaPoista