lauantai 23. joulukuuta 2017

My Warderobe: part 4 jackets

Salut, messieurs-dames. My Warderobe -sarja antaa nyt vaihteeksi taas kuulua itsestään sarjan neljännen osan voimin, jossa on näytillä minun takkejani. Ihanin ja harkituin yksityiskohdin koristellut classic-lolitatakit ovat tyylikkäitä, mutta minun takkini ovat jotain ihan muuta kuin koristeellisia. Ne ovat hameideni tavoin klassisia ja ehkä jonkun silmissä jopa ankaran yksinkertaisia, josta pidänkin erityisesti niissä. Yksinkertaisuus on kaikkein monikäyttöisintä takeissa eikä niihin kyllästy hetkessä. Hyvä leikkaus ja istuvuus tekee takista tyylikkään ja hyvän, ja jollei takkia ole siunattu valmiiksi tyylikkyyden ja laadukkuuden edellytyksillä, se käy läpi korjauskäsittelyn. Kun nyt mainitsin korjauskäsittelyn mieleeni muistui eräs violetti jakku, joka minun kiikutettava ompelijalle, koska se ei istu täydellisesti ja haluan liian lyhyet hihat lyhennettävän ¾ -pituuteen...

Molemmat villakangastakit ovat Vero Modan. Ruskea on kokoa XS ja harmaa kokoa S, mutta silti ne ovat täsmälleen samaa kokoa. Niissä on valmiiksi erinomainen leikkaus, mutta niiden solmittavilla vöillä saan tuotua vyötäröni, kroppani yhden parhaimman avun esille kunnolla. Olen tarennut ruskealla takillani jopa yli kahdenkymmenen asteen pakkasessa napittamalla sen leukaan asti ja käyttämällä turkiskeeppiä sen päällä.

 
Vasemmanpuoleinen takki on Lindexin. Lisäsin siihen olkatoppaukset antamaan sille lisää ryhtiä. Oikeanpuoleinen takki on aitoa nahkaa, Vilan takki. Se oli alessa Helsingin Selectidillä, niinpä maksoin siitä vain seitsemänkymppiä. On siis hyvinkin mahdollista saada aitoa nahkaa oleva nahkatakki alle kahdellasadalla, vaikka eräs kaverini piti sitä aika epätodennäköisenä. :D

Musta trenssitakki on myös Vilan. Sen helma näyttää aika kapealta henkarissa roikotettuna, mutta sen alle mahtuu hyvinkin ainakin puolikello hamonen. ¾ -hihainen jakku on Mötivin ja näyttää mielestäni ehdalta designiltä tai vähintään siltä että olisin teettänyt sen ateljeeompelimossa.

Shampanjanvärinen jakku on H&M:n ja kullanvärinen jakku taas Gina Tricotin.

 
Pinkki jakku on aitoa kasaria, edustaa malliltaan kertaustyylejä jotka tulivat tuona vuosikymmenenä ensimmäistä kertaa muotiin. Siitä löytyy paksut olkatoppaukset ja leveät nauhat takaa, joilla vyötäröä voi säätää. Puhvihihainen farkkujakku on Seppälän oman merkin Reflexin.

Rauhallista ja tunnelmallista joulua/ yulea! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti