sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Huulimeikkini



Salut, messieurs-dames. Tavistyyliset teinitytötkin ovat löytäneet punaiset huulet osaksi meikkiään kuin 1950-luvun leidit, joilla piti aina olla ihmisten ilmoille lähtiessään huulet punattuna, kynsilakan sävyyn täydellisesti sointuvina. Melko monet heistä kategorisoivat itsensä suorastaan huulipuna-addikteiksi. Ollessani itse teini huulipuna ei ollut suuressa suosiossa meikkaavien tyttöjen keskuudessa. Yleisintä oli käyttää jotain vaaleanpinkkiä huulikiiltoa, pakkeloida huulet meikkivoiteella tai peitepuikolla ja sivellä vielä päälle väritöntä huulikiiltoa tai jättää huulet kokonaan meikkaamatta. Jos huulipunaa käytettiin, se oli kalvakan pinkkiä. Levitin teininä omillekin huulilleni jotain pinkinsävyistä huulikiiltoa, joskaan en usein vaaleinta pinkkiä – mutta käytin silloinkin punaisia kiiltoja ja huulipunia.

Tarkoin vedoin siveltynä huulipuna tekee naisen huulista kutsuvat, somat ja kauniit. Ohuistakin huulista saa piirrettyä ja väritettyä täyteläisen viekoittelevan suukkosuun, jollei missään nimessä halua ottaa huuliinsa lainkaan täyteainetta. Pidän siitä miltä huuleni näyttävät luumun- tai viininpunaiseksi punattuina, mutta minun ei kannata käyttää huulipunaa kuin silloin tällöin, kuten viihteelle pynttäytyessäni ja ollessani kamerani edessä. Minulle ei ole löytynyt sitä lempihuulipunaa. Kosteuttavakin huulipuna saa nimittäin huuleni rohtumaan inhasti ympäri vuoden – osalla huulet rohtuvat vain talvella – vaikka käytän huulirasvaa useamman kerran päivässä ja olen levittänyt sitä huulipunan ”alle” ennen punaamista ja kuorinut viikoittain huuleni, usein kahdestikin viikossa. Enpä ole ainakaan ainoa nainen, jonka huulet huulipuna saa rohtumaan. Huulipunan toinen huono puoli on huulipunajälkien hankaamista laseista ja kahvikupeista, joka on pidemmän päälle ärsyttävää puuhaa.

Sävyttävien huulivoiteiden puolelta löytyi minua parhaiten palveleva ja huuliystävällinen ratkaisu. Enimmäkseen punaankin huuleni sävyttävillä huulirasvoilla käyttäen huulipunasivellintä, jotta huulimeikistäni tulee mahdollisimman siististi tehty. Tavallisessa huulimeikissäni en käytä lainkaan huultenrajauskynää, vaan rajaan huulet vain jos haluan tehdä huulimeikin huulipunalla. Edes silloin en välitä muotoilla huuliani mitenkään niiden luonnollisesta muodosta poiketen, jota on kehuttu aika usein, ovathan huuleni täyteläiset ilman täyteaineitakin. Arkisin käyttämässäni huulimeikissä ei ole tarpeen olla huulipunan pigmenttimäärää, sillä huuleni eivät ole luonnostaan mitenkään hailakat. Essencen Balmy Kissit ja Hurrawin Black Cherry Tinted lip palm ovat osoittautuneet juuri oikeiksi huulimeikkituotteiksi minun käyttööni. Essencen Balmy Kissin sävy 03 Can't Live Without on minulle liian vaalea, mutta sävy 04 Threat Me Rightissa ja Hurrawin Black Cherryssä on ihan riittävästi pigmenttiä antamassa kasvoilleni tervettä väriä. :)


 Vasemmalta oikealle Essencen Balmy Kiss Can't Live Without, Hurrawin Black Cherry Tinted lip palm ja Essencen Threat Me Right




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti