tiistai 19. syyskuuta 2017

Oman tyylin löytäminen ja sen evoluutio

Salut, messieurs-dames. Minun tyylini oli teinistä 21- vuotiaaksi asti melkoisen tavallinen, vaikka erotuinkin vaatevalinnoillani joukosta ainoastaan paperilla kaupunkina olevassa kyläpahasessa (nimeltä Hamina). Tyypillisimmät vaateyhdistelmäni olivat merkkifarkuista, lyhyt- tai pitkähihaisesta t-paidasta tai neuleesta koostuva tuikitavallinen asukokonaisuus. Asun koruina oli ehkä yksi tai kaksi hopeasormusta ja mieluiten Snö of Swedenin korvakorut. Osa vaatteistani oli kalliimpia kuin koulukavereillani, asukokonaisuuteni huolitellumpia ja aikuismaisempia kuin koulukaverieni enemmistöllä. Silti makuni ei ollut vielä kehittynyt eikä rohkeuteni riittänyt persoonallisempaan pukeutumiseen, koska minulla oli jossain määrin huono itsetunto.

Ammattikoulun toisena vuotena kiinnostuin vintagesta etenkin pukeutumistyylinä ja ihailin burleskiesiintyjä Dita Von Teeseä sekä filmiähtiä, Marilyn Monroeta ja Brigitte Bardotia. 1950-luvun naistenmuoti oli minusta silloin tyylikkyyden huipentumaa. Kiertelin siskoni M:n kanssa Helsingissä vintageputiikeissa metsästämässä minulle polvipituista vintagemekkoa valmistujaisiini. Minun oli ehdottomasti saatava 1950- tai 1960-luvun alusta oleva vintagemekko valmistujaisiini ja sellainen löytyikin Play It Again Samista, jonka palveluihin sisältyi myös mekon kavennus mittojeni mukaiseksi. Historiasta kiinnostuminen sai minut mieltymään myös gootahvasta tyylistä, elegant gothic aristocratista eli aristosta, huomattavasti aristoa muistuttavasta victorian gothista sekä classic ja gothic lolitasta. Välillä pynttäydyin lolitamaisesti – toki siten että näytin nuorelta neidiltä enkä max 12-vuotiaalta pikkutytöltä. Vain välillä, sillä laittauduin eniten gootahtavasti tai vintagehenkisesti.

Goottius ja vintagehenkisyys tulivat jäädäkseen, mutta loleilu jäi minun kohdallani kokeiluksi. 1950-luvun tyttömäinen söpöilymuoti ei enää hivele silmiäni, joten en juhlisi enää valmistujaisiani kellomekossa. Suosin nyt 1940-luvun naisellisempaa ja kypsempää tyyliä. Goottiuteni toteuttaminen on hillitympää näin naisen isässä, koska naisen iässä lähemmäs kolmekymppisenä huomion herättäminen ei ole tyylissäni minulle enää yhtä tärkeää. Kaikkein olennaisinta on että vaatteeni ilmentävät niin hyvin minuuttani että tuntuvat toiselta iholta, viihdyn tyylissäni, tyylistäni ei puutu aistillisuutta ja osaan tuoda parhaat puoleni esiin sekä häivyttää ulkoisen olemukseni puutteet.


Tylsää tavistyyliä vuonna 2008 neuletakin alta pilkottavine Hilfigerin t-paitoineen 19-vuotiaana merkonomiopiskelija. Mikään muu ei miellytä silmääni asussa paitsi kampaus. Tuskailen välillä etten osaa enää laittaa yhtä hyvin hiuksiani kuin tuolloin.


Vuonna 2011 22-vuotiaana

Pidän jo huomattavasti enemmän tästä asusta, onhan se paljon näyttävämpi ja persoonallisempi. Siis pidän jopa meikin osalta, vaikken enää viihtyisi noin vahvassa meikissä. Yläosa voisi olla vähän seksikkäämpi eikä kuin kotiopettajattaren pyykkinarulta varastettu. Tuolloin tuntui olleen se juttu olla mahdollisimman epäseksikäs kuvissa sekä pukeutujana.
Vuonna 2012 23-vuotiaana

casualia classic-lolitaa ja fiftarimimmiä yhdistelevä asukokonaisuus

1940-luvun henkisessä asukokonaisuudessa naama viehättävästi ketipinorista turvonneena silmät yhtä elottomina kuin kuolleella <3
Ketipinor oli ajettu tämän kuvan ottamiseen mennessä lähes kokonaan alas. Verratkaapa kasvojani ylempiin vuoden 2012 kuviin. :D


Vuonna 2013 24-vuotiaana 

 
Pukeutumiseni oli paljon aistillisempaa, mutta se ei ollut vielä muuttunut juurikaan.

Vuonna 2013 otin kasarin casualiksi tyylikseni. Olin muuttunut niin paljon ihmisenä, että minusta oli aika muuttaa tyyliäni niin että näkyi! Olen tässä kuvassa kuin toinen ihminen reilu vuosi sitten otettuihin kuviin kasarityylissäni, paljon seksikkäämpi ja eloisampi.Vuonna 2014 25-vuotiaana


minä ja Belsissa 

Tänä vuonna 28-vuotiaanaMikä on teidän tyylinne tarina? Kokeilitteko useita tyylejä ennen kuin löysitte sen oman juttunne? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti