sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Jauhelihapizza gluteenittomalla rahkapohjalla





Käytin yhdessä vaiheessa käteviä Easy Diet -pizzapohjaseoksia, joihin ei täytynyt lisätä kuin teelusikallinen öljyä ja puolidesilitraa vettä. Ne ovat ateriankorvikkeita, joihin löytyy samalta valmistajalta vähäkalorisia täytteitä. Minä kuitenkin tein Easy Dietin -pohjiin normaalit täytteet kinkusta, herkkusienistä ja pizzajuustosta tai jauhelihasta herkkusienistä ja juustosta. Kyökissäni valmistuu nykyään rahkapohjaisia pizzoja. Fitnesskansa suosii niitä siksi että rahka tekee niistä proteenipitoisempia, mutta minä olen ottanut tämän version omakseni siksi että rahka mahdollistaa, että pohja on tavallista versiota vähäviljaisempaa eikä sitä tarvitse kohotella, koska siihen ei tule hiivaa. Sen pidemmittä puheitta pukekaamme essut hepeneittemme suojaksi ja syventykäämme reseptiin. :)


 Pohja:

* puoli purkillista maitorahkaa
* 1 kananmuna
* desilitra tattarijauhoja
* ruokalusikallinen psylliumjauhetta
* teelusikallinen leivinjauhetta
* teelusikallinen suolaa

Täyte:

* 200 grammaa naudanjauhelihaa tai kevyt sikanautaa
* 1,5 teelusikallista suolaa
* teelusikallinen mustapippuria
* teelusikallinen valkosipulijauhetta
* ruokalusikallinen Tex Mex -mausteseosta 
* noin 0,5 desilitraa sipulikuutioita
* herkkusieniä
* 75 grammaa mozzarellaraastatetta tai emmental-mozzarellasekoitusta
* pizzamaustetta

Ruskista ensin jauheliha pannulla sipulikuutioitten kanssa maustaen se suolalla, mustapippurilla, valkosipulijauheella ja Tex Mexillä. Sekoita pohja-ainekset kulhossa, kumoa leivinpaperille pellille. Paista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia. Levitä vasta siinä vaiheessa tomaattipyreetä ja täyte pizzalle. Pizza työnnetään uuniin vielä toiseksi 10 minuutiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti