maanantai 23. maaliskuuta 2015

Banaaniletut: kuutisen pientä lettua


Salut, messieurs-dames. Hannabellan pikkukyökissä paistetaan tällä kertaa karppilettuinakin tunnettuja banaanilettuja. Ainahan joku voi pitää niitä vain tavallisten lettujen kehnoina korvikkeina, mutta minun mielestäni ne maistuvat paljon paremmilta kuin tavalliset jauhopitoiset maitoon tehdyt letut. Vaikkette olisikaan kiinnostuneita kokeilemaan karppaamista suosittelen silti kokeilemaan tätä reseptiä. Saatatte vaikka pitääkin banaaniletuista, olkoonkin kyseessä karppaajien lettuversio.

Resepti:

 * 1 keskikokoinen banaani
* yksi vapaan kananmuna
* teelusikallinen kanelia
* 2 ruokalusikallista jotain jauhoja, vaikka vehnä- tai perunajauhoja
* luomuvoita paistamiseen (slurps)

Banaanista tehdään survosta haarukalla, sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Kun banaanisurvos on valmista, se voidaan maustaa noin yhdellä teelusikallisella kanelia, ja siitä sekä kananmunasta vatkataan vaahtoa, johon sekoitetaan varovaisella otteella kaksi ruokalusikallista jauhoja. Letut paistetaan voissa miedommalla lämmöllä kuin hiilihydraattipitoisemmat vastaavat. Vain makumieltymykset rajoittavat lisukkeita, joiden kanssa letut nautitaan, joskin ne maistuvat sellaisinaan tavallisia lettuja makeammilta. Joku tykkää letuista hillojen kanssa, joku jäätelöstä, joku kermasta. :)

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta, ja jääkaapissakin sattuu odottamaan banaani inspistä. Kokeilen tätä joku ilta. Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä, Elise. :) Mun mielestä banaaniletut maistuu vähintään yhtä hyviltä kuin "perinteinen versio". Valmistuvat paljon nopeammin, kun ei tarvitse turvottaa taikinaa.

      Poista