keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Makuuhuone vintagemiehelle, 1950-luvun herrasmiehelleTässä kodissa (1900-luvun alulla rakenennetussa, korkeahuoneisessa kerrostalossa) asuu nykyajan ulkonäköönsä aina(!) panostava 1950-luvun gentleman. Hän on kiinnostunut vintagesta, antiikista ja vanhoista mustavalkoelokuvista ja Greta Garbo ja Elizabeth Taylor ovat hänen naisihanteitaan. Herran vaatekomeron voi penkoa vaikka kymmenesti eikä sieltä löydä kuin korkeintaan yhdet harvoin käytetyt farkut. Hyvin leikattu puku ja kävelykengät eivät ole hänellä käytössä vain juhlatilanteissa vaan myös arjessa. Silloinkin hän käyttää vähintään suoriin housuihin ja kävelykenkiin yhdistettyä kauluspaitaa. Vaikkei hän olisi kotosalla, kyläilijän ei tarvitse olla älyllisesti mikään Hercule Poirot päätelläkseen millaiselle miehen makuuhuone ja toisessa osassa sisustamani olohuone kuuluvat.Asunnon alkuperäiset parketit on jätetty paikalleen ja hiottu tai ne on vaihdettu kalanruotoparkettiin.

Tumma Tudorien aikainen panelointi on omiaan korkeisiin huoneisiin.

Verhotyylinä on yksinkertaisuudessa pitäytyvä viktoriaanisuus kultaisine, hapsullisine reunanauhoineen.
Parisängyn molemmille puolille sijoitetaan yllä tai alla olevat yöpöydät, koska tilavassa makuuhuoneessa ei joudu juuttamaan sänkyä kiinni seinään.

valaisimet yöpöydilleLyhytnukkaisia ja kevyitä plyysimattoja on hankittu kolmin kappalein, sängyn viereen 80 cm x 150 cm matot ja keskilattialle 160 cm x 200 cm matto. Mattovalinnan etuna on muuten helppohoitoisuus, pölyämättämyys ja vesipestävyys.

Asukas laittaa hiuksensa ennemmin makuuhuoneen lipaston ylle kiinnitetyn peilin ääressä, kuin maleksien kylpyhuoneen peilikaapin edustalla. Peili kannattaa minusta hankkia edullisesti esimerkiksi juuri On24:n verkkokaupasta, IKEASTA tai kirpputorilta, vaikkei olisi budjettirajoitteita huolenaiheena. Kuka osaisi sanoa ilman On24-leimaa mistä seinäpeili on hankittu?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti