tiistai 10. maaliskuuta 2015

Romanttiset tyynyliinat (helppoa tuunausta)Salut, messieurs-dames. Kotkassa on hyvä kalustevalikoima pikkukaupungiksi, mutta mieleisiä kodintekstiilejä, kuten vuodevaatteita ei meinaa löytyä kuin satunnaisesti. Kodintekstiileistä otan esimerkiksi tyynyliinat, joita ei ole ollut usein tarjolla pitsillä koristeltuna. Suomalaisista verkkokaupoista löytyy laajemmin kaikenlaisia vuodevaatteitakin. Olen nähnyt ainakin Jotexilla, Elloksella ja H&M:n Homessa myynnissä pitsillisiä tyynyliinoja. Pääsee kuitenkin paljon halvemmalla, vaikka hankkii pitsit ja tyynyliinat, joista sitten tuunaa itse ommellen romanttiset tyynyliinat. Minun ylisimppelillä tutoriaalillani onnistuu kuka tahansa, joka on joskus ommellut koneella. :)

Tarvitaan:

- kaksi tyynyliinaa
- virkattua pitsiä tai puuvillapitsiä 
- kapeaa silkkinauhaa koristeeksi pitsin toiseen reunaan
- pieni hakaneula tai kanavaneula pitsin pujottamiseen
- pitsin väristä ompelulankaa
- kynä tai räätälinliitu
- mittanauha tai viivotin
- nuppineuloja
- sakset
- ompelukone1. Leikkaa pitsi kahtia ja pujota silkkinauha toiseen reunaan kanavaneulan tai pienen hakaneulan avulla.
2. Merkitse lyijykynällä tai räätälinliidulla kohta, johon haluat ommella pitsin. Kiinnitä pitsi nuppineuloilla tyynyliinan taskupuolelle kääntäen sen molemmat päät sisäänpäin, jos aiot ommella pitsit minun tavoin vain toiselle puolelle. Tarkista mitalla pitsien olevan suorassa ja samalla etäisyydellä reunoista molemmissa tyynyliinoissa, ennen kuin alat ommella.
3. Ompele pitsit molemmista reunoistaan kiinni.
Etköhän onnistunut? ;D


2 kommenttia:

  1. Kauniit tyynyliinat! Itse en jaksaisi pitsejä tyynyliinoihin laittaa kun pitsillä on tapana kurtistua pesussa ja on ärsyttää suoristaa niitä (ja ne kurtistuvat silti vaikka ompelisi molemmat sivut nimin. kokemusta-on-ihan-liikaa :D)

    VastaaPoista
  2. Hauskaa että tykkäät aikaansaannoksistani, olethan taitava tekstiilitöissä itsetehtyine mekkoinesi sun muineen. :) Puuvillapitsi taitaa vähän oikutella pesun jälkeen tyynyliinassa, muttei ärsytä mua. Ulkonäkö korvaa pienen keljuilun.

    VastaaPoista