sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Lakanasuikalepapiljoteilla kiharat


Voi ei, teininä minulla oli käsittämätön suoratukkamania ja saatoin suoristaa otsahiusten lisäksi kokopään jollen nyt päivittäin, ainakin neljästi viikossa, koska suorat hiukset olivat silloin mielestäni paljon nätimmät kuin kiharat. Käytin aina kampaamosta ostettua lämpösuojaa ja silti noin tiheä lämpökäsittely vahingoitti hiuksiani. Leijonanharjani oheni hieman, mutta on sittemmin tuuhentunut entiselleen, koska muotoilen kokopään enää satunnaisesti. Hiukseni ovat luonnontaipuisat, miltei kiharat – mutteivät tarpeeksi kiharat. Pidän nykyään eniten kiharoista hiuksista ja ihmettelen miksi kiharahiuksiset haluaisivat mieluummin suorat hiukset. Pidän korkkiruuvikiharoista, loivista laineista ja tiheistä kiharapilvistä mutten ihan afroista sentään. Minun kiharrusmenetelmäni on yksinomaan käytössä lakanansuikalepapiljotit, edustakoonkin se viktoriaanista kaunistautumismeininkiä. Ne päässä on minun mukavaa nukkua, eivätkä vahingoita hiuksia kuten kihartimet, permanentit ja muotoiluraudat ja hiusten laittaminen hoituu ripeästi sentään kiharapohjan osalta…

Hiusystävällisiin kiharoihin tarvitsette:

* vanhan tyynyliinan, aluslakanan tai pussilakanan
* vettä suihkepullossa/ muotoilunestettä
* kamman
* hiuslakkaa1. Leikatkaa vanhasta tyynyliinasta, aluslakanasta tai pussilakanasta suunnilleen 20 cm x 3 cm suikaleita 8 - 14 kappaletta riippuen ovatko hiuksenne ohuet, tuuheat kuten minulla vai suorastaan paksut. Minun kutreihini menee 12 lakanasuikalepapiljottia.

2. Jakakaa hiuksenne alkajaisiksi kahtia, jakakaa sitten suortuvat vielä kammalla 4 - 7:nään samanpaksuiseen osioon. Kostuttakaa hiusosiot vesisuihkauksella ja suihkauta vielä muotoilunestettä, vaikkei muotoiluneste ole välttämättömyys kihartuvuudelle. Kiertäkää hiusosiot lakanansuikaleiden ympärille. Hiuksiin voi suihkauttaa vettä suihkepullosta myös vasta sitten, kun ne on kääritty papiljoteille. Teen itse niin. Pitäkää papiljotit yön yli päässänne.

3. Otakaa papiljotit pois seuraavana päivänä. Harjatkaa kiharoita keveällä kädellä auki luonnonharjalla ja suihkuttakaa niihin hiuslakkaa. Jättäkää kiharanne hulmuamaan valtoimenaan tai taiteilkaa hiuksistanne jonkinlainen nutturakampaus tai nostakaa ne poninhännälle.

Miten te”loihditte” kiharat itsellenne? :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti