keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Hannabellan säästövinkit

Moi. Säästövinkit ovat aina tervetulleita ja otan itsekin uusia säästövinkkejä vastaan. Meidän on tarpeen säästää erilaisista syistä: meillä on pienet tulot, lainan lyhennys asettaa tarkan kuukausibudjetin tai meillä on mielessä säästökohde kuten lomamatka. Omat vinkkini ovat pitkälti kauneudenhoitoon painottuvia, olenhan kuitenkin esitellyt jo aiemmissa postauksissani secondhand-löytöjäni joista olen tullut iloiseksi. :)

Käytän enemmän puhelintani kuin läppäriäni, jolla tulee vain kirjoiteltua, käsiteltyä kuvia, maksettua laskut, täytettyä verkossa ilmoituksia Kelalle ja katseltua toisinaan Yle Areenaa. Näin ollen mokkulanetistä/ modeemista tulee vain ylimääräistä rahanmenoa. Niinpä on edullisinta jakaa puhelimesta nettiä kannettavalle.

Hiusten tyvikasvun värjäyttäminen maksaa viitisenkymppiä kampaamossa. Mikäli hiukset on värjätty yksivärisiksi ei kannata värjäyttää hiuksia kampaajalla muulloin kuin halutessaan isompia värimuutoksia. Hiusvärin (L'Oréal Casting Créme Gloss) saa kaupasta yhdellätoista eurolla eikä tarvitse olla mikään hiusalan ammattilainen saadakseen värjättyä juurikasvunsa pois tasaisesti.

Ripsipidennykset ovat edelleen aikamoinen villitys. Ymmärrän kyllä että niillä saa näyttävät nuken silmät ja etenkin nainen joka ei osaa meikata on hyvillään tästä edusta. Ripsipidennysten huolto tulee kuitenkin vuodessa kalliimmiksi kuin microblading. Kulmakarvat ovat kasvojen kehys, joten microblading on näistä kahdesta järkevämpi sijoitus. Monella suomalaisnaisella on nimittäin luonnostaan hailakat tai harvat kulmakarvat eikä meikki kestä kaikissa tilanteissa. Oikeasti hyviä ihonhoitotuotteita voi tehdä ihan itse lähes jokaisen kotoa löytyvistä ainesosista. Ympäristökin kiittää! Suosikkikasvonaamiooni tarvitaan vain kolme ainesosaa: ruokalusikallinen luomuhunajaa, teelusikallinen ruokasoodaa ja jauhettua kanelia. Se levitetään mieluiten siveltimellä kasvoille ja kaulalle ja annetaan vaikuttaa 20 minuuttia.

Konmaritus ei ole pahitteeksi kirjahyllyllekään, joskin kannattaisi alun alkaenkin harkita mitä oikeasti haluaa kirjahyllyynsä. Minä en tee mitään kirjoilla, jotka viitsin kerran kahlata läpi. Lisäksi pieneen kotiin mahtuu vain rajoitetusti kirjoja, niinpä päätin etten hanki enää kuin suosikkikirjailijoideni kirjoja ja kulttuurihistoriaa käsittelevää faktaa. Joka paikkakunnalta löytyy kirjasto, joissa on kaukolainan mahdollisuus mikäli mistään kunnan kirjastoista ei löydy asiakkaan kaipaamaa teosta.
Kotitalouksien siivouskomerot pursuavat kaiken maailman siivousaineista – täysin turhaan. Ammattikäytössä ylläpitosiivouksessa käytetään lähinnä heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta ja kerran viikossa jotain vahvempaa saniteettitiloihin. Kotiin ei tarvita heikosti emäksisen yleispuhdistusaineen lisäksi muuta kuin kloriittia, ja parketin puhdistukseen soveltuvaa puhdistusainetta.

Samaa ruokaa voi syödä kolmekin päivää putkeen tai sen voi pakastaa.

En osta ikinä kaupasta raparperejä, sillä saan varsia isovanhemmiltani. Niistä olen tehnyt piirakkaa ja sokeritonta uunihilloa. Raahaan myös syksyllä sieltä omenia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti