lauantai 20. helmikuuta 2021

Oppitunti kiitollisuudesta

1. Kiitos juoksevasta vedestä ja sähköstä.

2. Kiitos Suomen sosiaaliturvajärjestelmästä. 

3. Kiitos edullisesta ja viihtyisästä kodistani.

4. Kiitos siitä että luonto on lähellä kotiani.

5. Kiitos miellyttävästä ostosreissusta.

6. Kiitos siitä että minulla oli varaa maksaa laskuni.

7. Kiitos virkistävästä metsäkävelystä.

8. Kiitos siitä että olen näinkin terve henkisesti sekä fyysisesti.

9. Kiitos siitä että minulla oli hauskaa kaverini X:n seurassa.

10. Kiitos hyvästä treenistä.

 


 

Pieneen punakantiseen muistikirjaani ilmestyy päivittäin tai ainakin melkein joka päivä vähintään(!) kymmenen kiitollisuudenaihetta – usein enemmänkin – sellaisista asioista, joita lukemattomat ihmiset pitävät täysin itsestään selvyyksinä. Mutta mikään ei ole minulle itsestäänselvää – ei edes se että kotonani on juokseva vesi ja sähkö – vaan kaikki on nyt omalla tavallaan minulle suuressa mittakaavassa arvokasta, ihanaa, tärkeää, rakasta tai hyödyllistä. 2021 on ensimmäinen vuosi, jonka aloitin kiitollisena kaikesta hyvästä, mitä elämääni yksittäisine hetkineen sisältyy.

Parina kolmena viimeisenä vuotena olen muuttunut aiempaa positiivisempaan suuntaan miltei Mount Everestin korkuisesta negatiivisuuden röykkiöstä. (Minulle positiivinen ihminen merkitsee itseensä, elämäänsä ja tulevaisuuteensa myönteisesti suhtautuvaa ihmistä, joka pitää ja välittää itsestään tarpeeksi eikä ns. hajutonta väritöntä mautonta tyyppiä, joka ei sano kenestäkään ihmisestä mitään negatiivista.) Osasin olla kiitollinen muutamasta asiasta, pääasiassa omista saavutuksistani. Niinpä olin kovasti sitä mieltä että kun kerran pystyn olemaan jostakin kiitollinen, se tarkoittaa ilman muuta sitä että minä olen kiitollinen ihminen.

Sitten eräänä päivänä loppuvuodesta 2020 kävin kirjastossa ja lainasin Rhonda Byrnen kirjoittaman Salaisuuden. Pääsyy siihen että halusin lukea juuri Salaisuuden, oli se että kirja käsitteli law of attractionia, jota olin jo ehtinyt kokeilemaan aiemmin ihan kohtuullisella menestyksellä. Halusin oppia yhä enemmän ja enemmän mullistavasta, maagisesta ja hyödyllisestä law of attractionista, että minulle tapahtuisi entistä enemmän kaikkea hyvää!

Heti Salaisuuden alussa selvisi, mikä on taikasana onneen ja menestykseen. Se on kiitos. Sinun on harjoitettava mahdollisimman paljon kiitollisuutta, sillä silloin tyytyväisyytesi lisääntyy entisestään. juuri niillä elämäsi osa-alueilla ja sinusta tulee myös positiivisempi. Kirjassa neuvottiin myös miten manifestoida ja otinkin innokkaasti uuden manifestointitavan käyttöön, mutta pyörittelin silmiäni neuvolle olla kiitollinen jopa juoksevasta vedestä ja esimerkiksi liikuntakyvystä, huolimatta Byrnen hyvistä perusteluista. 

 


 


Jonkun ajan kuluttua sain todella, todella ikävän herätyksen yhdeltä miehen muodossa. Hän käyttäytyi siinä tilanteessa täysin törkeästi ja epäasiallisesti tavalla, joka tuntui siltä kuin jalkojeni alta olisi vedetty matto vauhdilla. Mietin miksi hän käyttäytyi noin, sillä minä olen positiivinen, rakastan itseäni riittävästi ja ymmärrän olla kiitollinen. Pidin siihen asti ystävällisyyttä ja asiallisuutta itsestään selvyytenä. Ihmisiä nyt kuuluu vaan kohdella ystävällisesti ja asiallisesti oli kantani. Päätin kuitenkin alkaa kirjoittamaan kiitosta muistikirjaan jopa siitäkin että minua kohdellaan ystävällisesti ja asiallisesti.

Sain hyvän oppitunnin. Otin nopeasti kuuliaisesti opikseni, jolloin ymmärsin että minun pitää olla aina kaikesta kiitollinen ja etten voi olla koskaan liian kiitollinen mistään. 

 


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti