torstai 17. lokakuuta 2019

Haluaako jokainen nainen olla prinsessa?

Löytyy paljonkin naisia jotka unelmoivat olevansa kuin Gossip Girlin Upper East Siden kasvatti Blair Waldorf vaaleanpunaisen kuplan sisällä omine Chuck Basseineen. Ihailin itsekin Blairin tyyliä ja Chuck Bass oli minustakin kuuma nuori mies. Nykypäivän tyylikäs ja Casanova, jossa on dekadenttiä charmia, joka vetoaa minuun enemmän kuin unelmavävymäinen nallekarhuus. Vakuutan teille etten kieltäytyisi edelleenkään siitä että saisin Blairin rikkaudet itselleni ja voisin tapailla aikuista Chuckiakin, sillä olisimme siinä mielessä samaa maata herran kanssa, etten minäkään ole mikään enkeli. Mutten silti haluaisi olla kuin Blair Waldorf, hyvin pinnallinen ja persoonaton nainen, jolla ei ole mitään muuta virkaa kuin olla Chuckin yhden naisen mieheksi kesyttänyt prinsessa ja seurapiirien koriste koristeiden joukossa.

Xena-sarja oli ala-asteikäisenä parasta mitä telkkarista tuli. Sarjassa oli ikoninen intro, se sijoittui menneisyyteen, siinä tapahtui kaikkea jännittävää ja yliluonnollista (jopa pelottavia juttuja kuten riehuvia muumioita) ja siinä oli Lucy Lawless Xenan roolissa. Pitkän ja komeapiirteisen amatsonin ulkonäkö – pistävät jäänsiniset silmät ehkä eniten – ja ääni olivat jo tuolloin suuresti mieleeni ja halusin kasvaa yhtä pitkäksi naiseksi sitten isona ja ihailin hänen vahvaa luonnettaan ja hiottuja taistelutaitojaan. Aivan varmasti juuri Xenan katsominen ja fanittaminen ovat väkisin vaikuttaneet siihen, millainen minun naisihanteeni on ja miksi pidän yleensä enemmän mieshahmoista kuin naishahmoista.


kurveja imarteleva 20 tuuman korsetti lantiopaneeleillaMieshahmojen suosiminen selittyy sillä että heidän joukostaan löytyy paljon yksilöitä, joihin minun on epätyypillisenä naisena helppo samaistua toisin kuin suurimpaan osaan naishahmoista. Monesti naishahmot ovat niin persoonattomia kloonisieluja, ettei heillä näy olevan mitään muuta virkaa kuin olla silmänruoka niin kirjoissa, sarjoissa kuin elokuvissa. Kaikkein pahinta että he ovat haavoittuvia neitoja pulassa, jotka eivät voi olla onnellisia ilman että Sir Lancelot karauttaa heidän luokseen valkoisella ratsullaan. Enemmistö vahvoista, mielenkiintoisista ja itsenäisistä naishahmoista on sitten pahiksia kuten Kolmen muskettisoturin Mylady de Winter ja Dragonlance-saagan lohikäärmeruhtinatar Kitiara uth Matar (Majeren kaksosveljesten Caramonin ja Raistlinin puoli-isosisko). Monet mieshahmot kiehtovia persoonia, joilta löytyy useita sellaisia luonteenpiirteitä, joita pidän suuresti arvossa. Kaikkein olennaisimpia perimiehekkäitä hyveitä ovat yksin pärjääminen, vahvuus ja rohkeus joka tulee etenkin kriisitilanteissa esiin.

Moderneissa prinsessasaduista löytyy jo vahvoja naisia Star Warsin prinsessa Leia on hieno esimerkki vahvasta prinsessasta, mutta väite ”Jokainen nainen haluaa olla kuin prinsessa”, ei päde minuun. Ennemmin haluan olla naiselta näyttävä naisversio mieshahmoista.


2 kommenttia:

  1. Olet upea💛Katsoin kaikki Xenan jaksot ja muutenkin scifi-fantasiafani täällä. Myönnän vaikka olen viiskymppinen (eikä sillä ole mitään väliä), että kirjat ja sarjat joita luen ja seuraan, ovat monet nuoremmille suunnattu, mutta kun tykkään. 😍

    Ihanaa päivää Hannabella💛

    VastaaPoista
  2. Kiitos kauniista sanoistasi, Tiia Koivusalo. :)

    VastaaPoista