sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Voimisteluliikkeitä 1960-luvulta kehon ongelmakohtien muokkaamiseen

On harhaluulo uskoa että voimistelu – tai liikunta ylipäätään laihduttaa. Se ei tee sitä varsinaisesti, vaan kalorimäärällä on merkitystä rasvan muodostuksessa. Liikunnalla on tapana lisätä ruokahalua. Sen sijaan voimistelu tekee veltot lihakset kiinteämmiksi ja kenties sillä tavalla vartalo näyttää hoikemmalta. Lisäksi tiettyihin vartalon kohtiin keskittymällä saadaan vartalon mittasuhteet muokattua kauniimmaksi.

Kumara ryhti:

Kumara ryhti voi johtua perinnöllisyydestä tai kehoa koetelleista sairauksista, mutta siitä voi syyttää myös kasvuiässä laiminlyötyä liikuntaa, huolimattomuutta, henkistä velttoutta, huonoja asentotottumuksia ja liian pehmeää vuodetta.

Korjaava liike: Käy vatsallesi lattialle, ojenna kädet olkapäistä sivuille, kämmenet lattiaan, katse eteen. Läiskäytä kämmeniäsi lattiaan suorin käsivarsin kolmesti, lähentäen joka kerralla käsivarsia toisiaan kohden. Neljännellä kerralla läiskäytät käsivarret voimakkaasti vastakkain – mahdollisimman korkealle. Kädet heilahtavat sitten korkeassa kaaressa takaisin sivuille, vartalon kohotessa samalla. Tee liike 5 – 10 kertaa.
Pudonnut rintalinja:

Rinta kiinnittyy vain sidekudoksilla ja ihon tukemana rintalihaksiin. Rintalinjan korjaaminen voimistelulla kohdistukoon ryhdin parantamiseen ja rintalihaksien vahvistamiseen. Jos näistä kahdesta seikasta ei huolehdita, rinta alkaa rappeutua nopeasti. Tukevat rintaliivit ja kylmäkaraisut auttavat povilinjaa säilymään kauniina.

Rintalihaksia vahvistava liike: Asetu vatsallesi poikittain vuoteellesi, siten että vartalosi on vyötäröstä vuoteen ulkopuolella. Suorita tässä asennossa 60 krooliuinnin vetoa. Hengitä joka toisella kerralla ulos, joka toisella sisään. Kaikki uintiliikkeet ovat rintalinjan kohennuksessa suositeltavia, samoin riipunnat ja hiihto.
Tanakka vyötärö:

Liike 1. Seiso haara-asennossa, vie kädet vaaka-asentoon rinnalle. Tee tästä asennosta nopeita kiertoja vasemmalle ja oikealle 20 kertaa.

Liike 2. Ota sama asento, vie kädet ristiin sormista niskaan. Pyöristä vartaloasi eteen alas, sivulle, taakse ja toiselle sivulle. Jatka 5 kertaa myötäpäivään ja 5 kertaa vastapäivään.

Paksut reidet ja sääret:

Liike 1. Laskeudu selällesi lattialle, vie kädet sivuille T-asentoon. Koukista vasen jalka siten, että polvesi koskettaa rintaasi ja ojenna sitten jalka vartaloa kiertäen suoraksi kohti oikeata kämmentä. Palaa polviasentoon ja alkuasentoon. Tee samat liikkeet myös toisella jalalla. Toista 10 kertaa.

Liike 2. Asetu selällesi kallistuslaudalle. Suorita tässä asennossa pyöräilyliikkeitä. Lepää sitten jalat ylös kohotettuina 10 minuuttia.Veltto sisäreisi:

Nosta oikean jalan kantapäätä pitäen polvea kuitenkin suorassa. Oikea lonkka nousee silloin ylös. Nosta nyt tässä asennossa oikeata jalkaasi hitaasti sivulle, niin ylös kuin se nousee tässä asennossa. Sisäreidessä pitäisi nyt tuntua voimakasta vetoa. Pysyttele korkeimmassa asennossa, kunnes olet laskenut viiteen. Laske jalka hitaasti lattiaan. Toista 4 kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti