torstai 30. elokuuta 2018

Uusia sisustusjuttuja part 2

Hyvää päivää

Kirpputorit ovat kovasti siistiytyneet kutsuvammaksi vuosituhannen vaihteen tunkkaisista villakoirakenneleistä ainakin täälläpäin. Onhan kirpputoreilla kiertely ihan hauskaa ajanvietettä, mutta siihen on varattava tarpeeksi aikaa etenkin isommilla kirpputoreilla kuten Jussin jättikirppiksellä. Kerralla ei voi katsastaa paikan koko tarjontaa tietyn tavararyhmän osalta, esimerkiksi kodintekstiilien. Sitä vastoin kierrätysmyymälöissä tavarat laitetaan selkeästi myyntiin vähintään kategorioittain, joissain paikoissa jopa materiaalien ja värikoodien mukaisesti. Tällainen esille pano on huippukätevää asiakkaan kannalta siksi että näin on helpompaa ja nopeampaa etsiä jotain tiettyä juttua sekä säästää aikaa. Mutta ei siinä vielä kaikki: kierrätysmyymälöissä ei laiteta mitä tahansa kaatopaikkatavaraa myyntiin. Siisteiltäkin kirpputoreilta löytyy edelleen Paskat kirpputorilöydöt -tasoista rojua, kuten käsilaukkuja joiden tekonahka hilseilee. :D

Olen ostanut lähes kaikki näistä sisustusjutuista Sotek-säätiön pyörittämästä Goodwillin Karhulan myymälästä. Messinkinen lautanen on kuitenkin tämän kuvan ainoa kierrätysmyymälähankinta, sillä puinen H-kirjain on tuttavani (lopettamasta) lahjatavarapuodista ja lilat Iittalan kivituikut taas ovat olleet jo osa lapsuudenkotini huoneen ”sisustusta”. Jonkun aikanaan Marokkosta matkamuistona roudaama lautanen on minulla käytössä kynttilänalusena. Kaksi kivituikkua tai paksut kynttilät eivät erotu seinästä tv-tason reunalla, mutta heti kun ne laittaa esimerkiksi tälle alustalle niillä pääsee jo sisustamaan sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä näky on näin huomattavasti näyttävämpi. Mikäli haluaisin tästä sisustusdetaljista vieläkin näyttävämmän ja mieleenpainuvamman voisin ripotella ripotella esimerkiksi helminauhaa tai tekokukkia alustalle. 

Kuvasta ei meinaa oikein millään erottaa että rasiassa palaa valot, mutta sitä vastoin livenä se tuo mieleen valaistun keijujen huvimajan. Kansi lähtee auki ylhäältä ja pohjaan sijoitetusta napista saa valot päälle. Säilytän rinta- hiuskoristeitani tässä keijukaisten huvilassa. Mitä te laittaisitte tähän tai johonkin samantapaiseen boksiin?


Ostin tämän marmorialusen ihan pelkäksi kuvaus- rekvisiitaksi, tuleehan välillä otettua ruokakuvia esimerkiksi herkuista. Toki marmorialustan päälle voisi koota kynttiläasetelmia. Skandinaavisen minimaalisessa sisustuksessa moinen pelittäisi vallan mainiosti, mutta se ei tietenkään sovi ollenkaan kotiin, jonka pitää näyttää mahdollisimman pitkälti 1900-luvun alkuun pysähtyneeltä.


Edustavat lasikulhot eivät maksa kuin korkeintaan kolme euroa Goodwillissä, siinä tapauksessa etteivät ne ole mitään laatulasia. Takimmainen kulho taisi olla kaksi euroa ja nämä pienemmät kaksoset euron, joten niitä uskaltaa käyttää stressaamatta päivittäin. Kulhot ovat juuri sopivan kokoisia välipalarahka-annokselle, munavoille- tai avokadolevitteelle tai marja-annokselle.

Vanhaa Arabian isoa ruokalautasta en ole hankkinut itse, vaan sain sen Haminan siskoltani. Kieltämättä oli mukava pieni piristys saada ikäisekseen hyvin lautanen on hyvin säilynyt – kultaustaan myöten – juuri silloin kuin joutui kitumaan pelkällä asumistuella sekä alle 600 euron suuruisella liitonrahalla kuussa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti