sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Pukeutumisvinkkejä 1960-luvulta hoikille ja päärynävartaloisille naisille

Vartalon muotoilu liivien avullaJos olet pitkä ja laiha sinun on valittava liivit, jotka antavat muodoillesi lisää pyöreyttä. Rintaliivien kuppien tulee olla kauniin naisellisesti pyöristetyt, ehkä vaahtokumilla vuoratut, ja niiden tulee antaa mahdollisesti veltolle povelle pysty ja kiinteä ulkonäkö. Kapeat sukkanauhaliivit tai elastiset housuliivit ovat paras valinta.

Pienellä ja laihalla ei ole liiviprobleemia sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä kaikki kevyt ja ohuet unelmaliivit sopivat sinulle. Katso kuitenkin etteivät ne pääse latistamaan jo luonnostaankin pieniä muotojasi.

Mikäli sinulla on pieni povi, kapea vyötärö ja leveä takamus sinun ei kannata valita kokopitkiä liivejä. Erillisten rintaliivien tulee pitää kohollaan ja korostaa vähäisiä povikumpujasi. Kupit voivat olla vaahtokumilla vuoratut, jotta erotus kahden vartalonosasi välillä ei olisi niin suuri. Varsinaisen liivin tulee olla tarpeeksi korkea vyötäröstä. Se ei saa olla niin kireä, että se painaa takamuksen litteäksi ja riippuvaksi ja aiheuttaa pullistumia reisiisi. Ohuesta nailonista valmistetut kangasliivit – joissa on jousituet sopivat sinulle paremmin kuin kumiliivit.


Pukeutumisvinkkejä pienelle ja laihalle

On varottava laajoja telttamaisia päällystakkeja, vartalonmyötäisiä kotelopukuja, liian tiukkoja villapuseroita, leveälierisiä hattuja, suuria kampauksia, matalia korkoja ja suuria käsilaukkuja.
Suositeltavia ovat yksimittaiset prinsessalinjaiset asut. Päällystakissa tämä linja on erittäin pukeva pienelle ja laihalle. Takissa saa kernaasti olla useampia hartioista helmaan ulottuvia muotolaskoksia ja tietysti myös pitkä nappirivi. Pukeva on myös kaksoisnapitus miehustassa. Takki voi olla tiukkayläosainen ja leveähelmainen taikka myös suora ja kapea. Kävelypuvun takissa saavat toistua samat edulliset detaljit: pystysaumat, pysty- tai kaksoisnapitus. Napitus saa nousta korkealle. Jakku saa olla suora ja lyhyt; juuri vyötärön yläpuolelle päättyvä malli sopii pienelle mainiosti. Hame voi olla leveä, kapea tai laskostettu. Leveä, alushameilla kohotettu hame on viehättävä boleromaisen jakun kanssa. Leningin tulee olla tiukka vyötäröstä, joskin myös pukutyyppi suorana laskeutuvana ja madalletulla vyötäröllä sopii tälle vartalolle. Erittäin edullisia ovat leningissäkin kaikki pystysaumat ja laskokset. Ylhäältä alas pliseerattu puku voi imarrella erittäin hyvin pientä naista. Vyön tulee olla kapea ja pääntien pyöreä sekä kaulukseton. Pehmeät materiaalit hälventävät laihuuden vaikutelmaa. Ei kuitenkaan sovi valita liian paksuja ja nukkapintaisia kankaita. Jersey on erinomainen valinta, ja organza suositeltavaa juhlavampaan käyttöön.

Kaikki vaaleat raikkaat värit pukevat parhaiten pientä ja laihaa. On vain löydettävä ihoon, hiuksiin ja silmiin sopivat vivahteet. Tummat värit, etenkin musta pienentävät. Jos kangas on kuviollista, kuviot eivät ainakaan saa olla suuria.


Pukeutumisvinkkejä pitkälle ja laihalle

On varottava hattuja ja kampausta, joka lisää pituutta, liian korkeita korkoja, pystysaumoja ja pystyjä yksityiskohtia (etenkin jos ne kulkevat koko asun pituudelta) ja pystyraitaisia kankaita.

Suositeltavia päällystakiksi ovat mallit, joissa on leveä vyö. Helmaosan tulisi aina olla kovin laaja. Reipastyylinen takki, jossa on vyö, suuret taskut ja povi- sekä hartialinjaa korostavat tikatut saumat ovat erittäin edullisia tälle vartalotyypille. Hihanreiät saavat olla väljät, käänteet hihoissa antavat lisää leveyttä tälle vartalolle. Uudet viittamaiset ¾-hihat sopivat juuri mainiosti. Kaulukset saavat olla suuria, mutta mieluiten litteitä. Kävelypuvun takki voi olla suora, lyhyt ja vyötön tai pitkä tunika tai vyöllinen safarityylinen versio. Puseromainen pyöreä selkäosa katkaisee pituutta. Kapea kävelypuvun hame sopii leveää paremmin. Leningeissä taas saa olla paljon kangasta – etenkin hameosassa. Hyvin leveät vyöt, puvun väristä poikkeavat sopivat erinomaisesti. Pääntiet saavat mieluummin olla avonaisia sivuille kuin alaspäin. Puseroiden on oltavat malliltaan pehmeitä ja naisellisia, jumpperien lantiopituisia.
Materiaalien tulee olla pehmeitä etenkin kasvojen lähellä. Päällysvaatteiden materiaali saa olla pörröistä ja pitkänukkaista. Pitkän ja laihan on vältettävä liian ankeita ja kovia kankaita.

Kuviolliset kankaat sopivat erinomaisesti. Yksiväristä asukokonaisuutta on vältettävä. On parempi jakaa asu kahteen tai kolmeen eriväriseen pintaan. Esimerkiksi erivärinen jakku ja hame sekä vielä leveä kolmatta väriä oleva vyö. Myös Chanel-reunustukset ovat sopivia.


Pukeutumisvinkkejä päärynävartaloiselle

On varottava kapeita hameita ja tunikoita sekä pliseerattuja (etenkin paksuista kankaista valmistettuja), pitkittäisiä yksityiskohtia miehustassa, syviä V-uurroksia ja kapeita shaalikauluksia pääntiessä, koska nämä pienentävät vartalon yläosaa entisestään ja saavat lantion näyttämään vielä suuremmalta. Pitkät käänteelliset hihat suurentavat epäedullisesti lantiota. Suora jakku ei sovi leveälantioiselle.

Tiukkavyötäröiset asukokonaisuudet ovat suositeltavia päärynävartalolle. Hameosa ei kuitenkaan saa olla liian vartalonmyötäinen, vaan mieluummin väljä – erityisesti lantion kohdalta. Prinsessalinjainen leveähelmainen päällystakki on imarteleva sekä myös suora reipastyylinen takki, jossa hartialinjaa on korostettu tikkauksin. Kävelypuvun takki saa olla mieluiten vartalonmyötäinen ja kapeata vyötäröä korostava. Korkealle nouseva kaksoisnapitus antaa volyymia miehustaan. Mikäli hame on kapea, siinä on välttämättä oltava useita pystysaumoja. Se ei saa olla liian tiukka lantiolta eikä reisien kohdalta. Syvät vastalaskokset hameen edessä ja takana pukevat. Nuorelle naiselle sopii hamemalli, jossa on kauttaaltaan syviä vastalaskoksia. Laskosten on oltava yläosiltaan kiinniommellut pari kolme senttiä – lantion korkeimpaan kohtaan asti – ja auki prässätyt eikä latistetut. Hame ei saa olla liian pitkä. Leninkien pääntien tulee olla mieluiten neliömäinen eikä V-aukkoinen. Kaikki suuret hartioille asti leviävät kaulukset ja pyöreät baby-kaulukset ovat pukevia. Lisäksi kaikki hartiaosaa leventävät vaakalinjaiset tai pyöristetyt hartiakaarrokkeet käyvät. Myös muotolaskokset tai pienet vekit, jotka kulkevat vyötärön keskeltä V-muotoisesti hartioita kohti ovat hyviä detaljeja. Hihojen on oltavat mieluiten istutetut, lyhyet, kyynärpituiset tai viittamaisen laajat. Hartioissa voidaan käyttää pieniä olkatoppauksia. Iltapuvut saavat mieluiten olla olkaimettomia tai venepääntiellisiä. Hameen on oltava aina mahdollisimman leveä, vyötäröltä poimutettu ja monin alushamein kohotettu. Silloin leveät vyöt sopivat erinomaisesti.
Sileät, himmeäpintaiset ja tummat kankaat pienentävät ja niitä on suosittava varsinkin hameosassa. Kapean hameen materiaalin tulee aina olla tummaa ja erittäin tanakkaa kangasta, jotta asu ei myötäilisi liian tarkasti vartalon todellisia muotoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti