sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Kampaustarvikkeita ja kaksi pikakampausta

Bonjour, messieurs-dames. Suunnilleen kaikkien naisihmisten omistaman suoristus-/ muotoiluraudan, hiuspinnien, papiljottien ja hiuslenkkien lisäksi minun kampaustarvikevalikoimasta löytyy yhtä sun toista. Sieltä löytyy erimallisia hiusklipsejä jotka jaksavat kannatella jopa yli kahdeksankymmentä senttisen leijonanharjan painoa. Sen lisäksi sieltä löytyy jonkinlaisia hiuslisäkkeitä ja erikokoisia valkkeja. Esittelen teille tällä kertaa kampauslisäkkeitäni ja näytän ohjeineen kaksi vikkelästi valmistuvaa arkikampausta, jotka olen näpertänyt kolmannen ja neljännen kuvan lisäkkeitä käyttäen.

Ensimmäisessä kuvassa makaavat hännät ovat tekokuituisia kuten kaikki hiuslisäkkeeni. Näillä kiharaisilla hiuslisäkkeillä on pituutta seitsemänkymmentä senttiä, mutta painoa sen sijaan vain kolmekymmentäviisi grammaa. Käytän niitä silloin kampauksissani, kun haluan rokokooajan massiivisuutta lähentelevän hiuslaitteen tai 1940-luvun tyylisen puudelikampauksen, sillä saan tuon tyyppiset kampaukset nopeiten valmiiksi tällä välineistöllä.

Tehdessäni nutturan omista hiuksistani käytän aina valkkia ja kaikkien muidenkin pitäisi, jollei olla tekemässä banaaninutturaa tai leteistä koottua nutturaviritystä. Donitsia käytän pikanutturoissa, jotka valmistuvat helposti kymmenessäkin minuutissa. Oikeanpuoleinen systeemi on oikeastaan nutturalisäke lähinnä puolipitkähiuksille, mutta käytän silti sitä valkin tapaan juhlakampauksissani, sillä sen keskeltä saa hiukset läpi kuten valkkidonitseistani.

Vaikka nämä kaksi valkkia ovat täysin erinäköisiä ja niissä on käytetty erilaisia materiaaleja sekä kiinnityksiä, niillä saa tehtyä täsmälleen samanlaiset nutturat. Vasemmanpuoleinen valkki on tästä kaksikosta suosikkini, sillä sen karhean mokkamainen pinta on pitävämpi hiuksia vasten. Nuttura tehdään tämäntyyppisillä valkeilla siten että ponnarille köytetyt hiukset vedetään valkin läpi sen ollessa suorana ja sitä aletaan kieputtaa ponnarin tyveä kohti. Sitten valkki taivutetaan kiinnittämällä sen koukut tai nepparit, ja nuttura kiinnitetään tukevasti hiuspinneillä. Jokaisen vähintään puolipitkähiuksisen naisen pitää ehdottomasti omistaa jompikumpi näistä valkeista, sillä kiireinen saa tehtyä kunnollisen nutturan viidessäkin minuutissa – paljon edustavamman kuin ylihirveät pikkumyysykeröt ja räjähtäneiltä marengeilta näyttävät, korkeintaan suihkuun kelpaavat viritykset. :)


Viimeinen hiuslisäke voisi selvästi olla ulkonäkönsä puolesta ihan mitä tahansa esihistoriallisesta merenelävästä lähtien. :D Se sattuu olemaan ponnarintuuheuttaja, etenkin ohuthiuksisen luotettava kaveri. Ponnari jaetaan kahtia ja tuuheuttajan kapeampi pää upotetaan ponnarin sisään, jossa se pysyy paikallaan kun taas yläosan leveät sakarat antavat tuuheutta kampaukseen.


Tapanani on nostaa hiukseni ponnarille arkipäiväisenä pikakampauksella. Kuitenkin papiljoteilla aikaansaadun kiharruksen ansiosta kampaus kelpaisi myös juhlallisuuksiin.

Huoleton arkiniskanuttura kolmannen kuvan vasemmanpuoleista hiusvalkkia käyttäen kiharapohjasta
  
Lisää aiheesta aiemmissa postauksissa:

2 kommenttia:

  1. En ole mikään paras tekemään kampauksia, mutta tuollainen ponytail tool -houkuttelisi. Jääkö se hyvin piiloon hiusten alle helposti, vai vaatiiko paljon työstämistä? :)

    VastaaPoista
  2. Siinä tapauksessa kannattaa lähteä Glitterissä käymään. Ponytail tooleja löytyy tällaisena rusehtavana sekä läpinäkyvänä siksi että se sulautuu helposti ponnariin. ;) Omat hiukseni ovat kyllä hyvin tuuheat. Eiköhän ponytail tool jää kiltisti piiloon ohuemmankin tukan alle - etenkin siksi että se on kehitetty alunperin ohuthiuksille. Varmuuden vuoksi voi vielä tupeerata ponnarille sitaistua tukkaa, ainakin siinä tapauksessa ettei suortuvia ole kiharrettu.

    VastaaPoista