torstai 15. helmikuuta 2018

Kesäkurpitsapastaa ja jauheliha-tomaattikastiketta

Bonsoir, messieurs-dames. En ole mikään alakarppaamisen (dieettejä esimerkiksi Antti Heikkilän kehittämä Pellinki-dieetti ja Atkins, karppaamissuunnista klassisin) puolesta puhuja, tosin ne voisivat olla kokeilemisen arvoisia ihmisille, joilla on yli kaksikymmentä kiloa ylipainoa. Niissä ei kuitenkaan tarvitse nähdä nälkää kuten kaikenmaailman pätkäpaastoissa ja kaalisoppadieeteissä. Hyväkarppaamisen puolelle kallistuva ruokavalio tekisi hyvää kaikille siinä mielessä että karsittaisiin viljan osuutta reippaalla kädellä ruokavaliosta – lautasellisen puuroa tai korkeintaan pari viipaletta leipää päivässä – ja rajattaisiin lisätty sokeri herkkupäivään kerran viikossa tai kahden viikon välein. Haluan kannustaa blogiini tiensä löytäneitä henkilöitä tähän hyväksi olevaan elämäntapamuutokseen herkullisilla sokerittomilla/ vähähiilihydraattisilla resepteilläni. Kokkaamme tällä kertaa kesäkurpitsapastaa jauheliha-tomaattikastikkeen kanssa. Oi että! :)

Sokerittomia sekä vähähiilihydraattisia reseptejä:


Moni on (jostain syystä) erittäin hullaantunut pastaan, niinpä heidän suosikkiruokansa ovat jotain pastaruokia kuten jauhelihakastike pastan kera. Kesäkurpitsasta saa loihdittua kyökissä muutakin herkullista kuin kesäkurpisaveneitä. Siitä tulee niin hyvää pastaa että oksat on pois. Banaanilettujen tavoin kesäkurpitsapasta on herkullisempaa kuin vehnäversio. 

Aluksi minulla oli tapana tehdä kesäkurpitsapastaa/ -spagettia käyttäen kuorimaveistä, jolla sai vuoltua leveähköä nauhamaista pastaa. Myös juustohöylää voi kuulemma käyttää työkaluna, mutta käyttäisin ennemmin kyllä kuorimaveistä. Näppärin pastamasiina on kuitenkin pastaleikkuri eli Vegetable Spiral Slicer Cutter, jossa kesäkurpitsaa kieräytetään, jolloin siitä irtoaa kapeaa pastanauhaa, samanpaksuista kuin perusspagetti. Omassani on kaksi puolta, joista käytän pienempiteräistä mallia. Wishiltä saa yksipuolisen vihannesleikkurin halvimmillaan eurolla plus euron postikulut. Kaksipuolinen malli on tällä hetkellä halvimmillaan kaksi euroa plus euron postikulut. Ebaystakin saa saman vempeleen halvalla.

Jauheliha-tomaattikastike kesäkurpitsapastan kanssa:


Kastike:


* 400 grammaa jauhelihaa
* 1 sipuli/ ½ desilitraa sipulikuutioita
* 1 valkosipulin kynsi/ valkosipulijauhetta
* 1 purkki valkosipulitomaattimurskaa

* (1 ruokalusikallinen jauhoja)
* 1,5 teelusikallista merisuolaa
* mustapippuria
* tuoretta tai kuivattua basilikaa
* paprikajauhetta tai chiliä jos tykkää 

Ruskista jauheliha, lisää silputut sipulit, kuullota hetki. Lisää jauhot ja sekoita, joskaan se ei ole olennaista jauheliasoossin onnistumiseksi. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna nyt hautua miedolla lämmöllä ainakin vartti. Tarkista vielä maku; lisää tarvittaessa suolaa tai mustapippuria kastikkeeseen.


Kesäkurpitsapasta* 1 – 2 kesäkurpitsaa syöjien määrästä riippuen
* merisuolaa
*valkosipulijauhetta

Kesäkurpitsapasta valmistetaan kattilassa höyryttämällä.


2 kommenttia:

  1. Tuollainen leikkuri lähtee kyllä heti tilaukseen :D Kiitos inspiroivista resepteistä!

    VastaaPoista