torstai 18. tammikuuta 2018

Kauneusleikkauksissa käydään nykyään lähes yhtä usein kuin kauneushoidoissa

Somen vaikuttajista löytyy muun muassa luonnostaan rintavia naisia, jotka haluavat ihan välttämättä leikkauttaa itselleen valtavat silikonitorpedot. Veitsen alla vierailu ei jää silikonimeloneihin vaan vähintään entuudestaan ihan hyvänmuotoinen nenäkin käydään leikkauttamassa. Implantteja otetaan myös muualle, pakaroihin Kim Kardashian Westin malliin.

Muovisen näköiset kauneusleikkausten suurkuluttajaeukot antavat paitsi erityisen bimbon kuvan kauneusleikkaukseen menevästä henkilöstä niin myös huonoa esimerkkiä teini-ikäisille faneilleen. Teinit alkavat sitten helposti ajatella etteivät voi omata hyvää itsetuntoa ilman kauneusleikkausta. Olisi ihan hyvä etteivät sometähdet hirveästi puhuisi kauneusleikkauksistaan. Kauneusleikkauskokemuksia löytyy keskustelupalstoiltakin, kuten Suomi24:sta.

Minä en ole kauneusleikkauksien vastustaja, mutta kauneusleikkauksissa käydään nykyään kuin kauneushoidoissa ja se on jo liikaa. Kauneusleikkaukset ovat – mun mielestäni – oikeasti epäedullisten ulkonäköpiirteiden korjaamiseen, esimerkiksi ison pottunenän, leuattomuuden, lattarintaisuuden ja hörökorvien korjaamiseen. Tietenkään ei ole pakko leikkauttaa vaikkapa sitä pottunenää pienemmäksi, vaikka sirohko nenä antaakin laadukkaan ilmeen naisihmisen kasvonpiirteille.

Kauneusleikkausten vastustajat saattoivat kuvitella välttyneensä tähän asti ruotimiselta, mutta he tulevat pettymään. Minulla on vielä lopuksi sananen sanottavana myös heikäläisille. Annan näistä vastustajista kaksi esimerkkiä.

1. Anneli on kylässä tuttavallaan Emmillä. Ensin mainittu sanoo harkitsevansa silikonien ottamista, koska hänellä on tyyliin a-kuppi, vaikka ikää on lähemmäs 30v. Emmi alkaa kaakattaa: ”Silikoneissa on riskinsä.” ”Voihan joku mies tykätäkin a-kupista.” Tapaus Emmi on itse leikkauttanut hörökorvansa ja käynyt silmien laserleikkauksessa. Kyllä nyt pitäisi tietää että silmien laserleikkauksesta voi tulla pahempia ja lopullisempia komplikaatioita kuin silikoneista, joiden takia tulee pahimmillaan hylkimistä ja rumat arvet. Yhtä hyvin hänelle voi myös sanoa: ”Miksi leikkautit hörökorvasi, koska varmasti joku mies voi tykätä hörökorvistakin.” Mistä muuten kumpuaa se harhaluulo, että jokainen nainen ottaisi silikonit vaan siksi että miehet tykkäsivät enemmän naisen kropasta? Laudalla voi olla lautanakin ihan hyvä itsetunto, mutta hän haluaa vaan paremman kropan, koska se on mahdollista ja hänelle tärkeää.

2. Jensku ja Meri istuksivat Jenskun keittiössä lukemassa yhdessä aikansa kuluksi Merin entisen koulukaverin pitämää suosittua lifestyleblogia. Bloggaaja on ottanut joitakin vuosia silikonit ja kirjoitti aiheesta yhden postauksen, jossa hän tuo esille myös operaatiosta toipumisen huonot puolet lähinnä siksi että niin moni lukija on kysynyt aiheesta. Hänkään ei ollut ennen silikoneja rintava, mutta hän toteaa postauksen lopussa että nyt voisi olla ihan tyytyväinen kroppaansa vaatimattomalla rintavarustuksellakin. Jensku silmäilee postauksen kuvia katse pistävänä ja tuhahtaa halveksivasti ikään kuin olisi tuota bloggaajaa parempi ihminen siksi ettei ole itse käynyt kauneusleikkauksessa. Kannattaisikohan arvon Jenskun ehkä hankkia elämä, jos hän demonisoi bloggaajaa joka ei millään muotoa kannustamalla kannusta ottamaan silikoneja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti