keskiviikko 16. elokuuta 2017

Raparperihillo uunissa

Hei vaan. Ruvetessani tutkailemaan lähikaupasta mukaan ottamaani K-ruokaa löysin sentään jotain kokeilemisen arvoista turhanpäiväisten reseptien ylitarjonnan joukosta. Ihan ilmaislehden lopussa oli vaniljaisen raparperihillon ohje, joka valmistuu keittämisen sijasta uunissa. Entuudestaan olen herkutellut raparperilla kiisselin (jota mammani ja minä sanomme sopaksi) ja piirakan muodoissa.

Muokkasin sen verran reseptiä että korvasin sokerin kokonaan stevialla ja karppisokerilla. Muahha, olipas taas jälleen kerran yllättävä toimenpide. :D Vaniljatanko tuli korvatuksi jauhetulla kanelilla, sillä hilloa valmistamaan käydessäni tuota maustetta ei ollut saatavilla. Kauppakin oli jo sulkenut siksi päiväksi ovensa. Hillosta tuli vaniljatangottakin parasta hilloa, jota olen syönyt. Mansikka- ja vadelmahillo ovat äklömakeita minulle ja puolukka- sekä mustikkahillo puolestaan eivät maistu oikein miltään. Omenahillo sentään on suhteellisen hyvää, mutta raparperihillo vei voiton kirpeydellään, joka muistuttaa irtokarkkilaarin Ufo-karkkuja. Vielä kun paistaa oikeassa voissa blogini ohjeella banaanilettuja kaveriksi, niin vähähiilarinen makunautinto on taattu. :)

Resepti:

500 grammaa raparperin varsia
1,5 desilitraa karppisokeria
½ desilitraa steviaa
vaniljatanko/ reilu teelusikallinen jauhettua kanelia

1. Paloittele raparperin varret ja siirrä uunivuokaan. Lisää sokeri ja raaputa joukkoon vaniljasiemenet ja laita myös vaniljatanko mukaan/ mausta kanelilla. Sekoita ainekset vuoassa.
2. Paahda aineksia 175-asteisessa uunissa suunnilleen tunti. Sekoita pari kertaa paahtamisen aikana.
3. Poista vaniljatanko. Kaada raparperihillo puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje kansi tiiviisti. Säilytä hillo jääkaapissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti