tiistai 9. toukokuuta 2017

Style Inspiration by Evil Queen

The Addamns Familyn Morticia-niminen äiti on yksi goottien suurimmista tyyli-ikoneista ja kauneusihanteista. Morticia Addams kun näyttää aivan vampyyrittarelta dramaattisessa tyylissään. Lapsuudessani telkkarissa pyöri The Addamns Familyn uudempi versio, jossa Anjelica Huston näytteli Morticiaa. Katsoin jonkun aikaa yksittäisiä jaksoja, jollei televisiosta tullut siihen aikaan mitään muuta, mutten alkanut katsoa sarjaa missään vaiheessa aktiivisesti.

Ava Agresin ja Lana Parrillan fantasiasarjassa esittämä Regina Mills eli The Evil Queen, Lumikin ilkeä äitipuoli edustaa minulle vahvasti gootti-ihannetta. Aikuisversio siis. Kuningatar Regina on komea ja näyttävä tummaverikkö, jolla on dramaattinen tyyli kuten gootittarilla usein. Hänellä on fantastisia enimmäkseen tummia aikuismaiseen makuunkin sopivia prinsessamerkkoja, joissa jokainen gootitar tuntee itsensä kuningattareksi.

Hahmo perustuu satuun Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Leskeksi jäänyt isäkuningas solmi uuden avioliiton kauniin, joskin julman ja erittäin turhamaisen noitanaisen kanssa. Lumikki oli niin kaunis lapsi lumivalkeine ihoineen ja eebenmustine hiuksineen, että kuningatar pelkäsi tämän varttuvan vielä jonain päivänä kauniimmaksi kuin hän itse. Äitipuolella oli taikapeili, jolta hän kysyi päivittäin: ”Kerro, kerro kuvastin ken on maassa kaunehin.” Niin kauan kuin peili vastasi noitakuningattaren olevan maassa kaunein, oli Lumikki turvassa hänen julmalta kateudeltaan. Eräänä päivänä The Evil Queen ei ollutkaan enää maan kaunein nainen. Lumikin oli lähdettävä pakoon linnasta henkensä uhalla eikä hänen äitipuolensa luovuttanut niin kauan kuin oli saanut prinsessan hengiltä, toisin sanoen luullut saaneensa prinsessan hengiltä. Disneyn piirretyssä vanhaksi eukoksi taikajuomalla muuttunut kuningatar myrkyttää nuoren kaunottaren vain yhden kerran omenalla, mutta satukirjaversiossa hän yrittää murhata hänet kolmesti. Liian kireälle kiristetyllä kureliivillä, myrkytetyllä hiuskammalla ja vasta viimeiseksi myrkkyomenalla. Lumikkiin rakastunut prinssi pelastaa neidon ja lopulta The Evil Queen onkin se, joka kuolee.

Olipa kerran -sarjassa kerrotaan Reginan varhaisemmista vaiheista ihan lapsuudesta lähtien. Hänen isänsä on prinssi Henry eli suomalaisittain kaiketi Henrik ja äiti Cora. Miehestään Henrystä poiken Cora on hyvin tiukka äiti Reginalle, haluaa tyttärelleen vain parasta. Tästä huolimatta Regina on nuorena neitona aivan eri ihminen kuin Lumikki-sadun Ilkeä äitipuoli. Ystävällinen ja kiltti. Regina rakastuu vanhempiensa Daniel-nimiseen tallirenkiin, joka ei kelpaa Coralle vävyksi. Nuorten rakastavaisten aikoessa karata Cora saapuu paikalle sanomaan että hän haluaa tyttärensä olevan onnellinen. Oikeasti se on pelkkä juoni, jonka avulla hän saa tilaisuuden murhata tallipojan brutaalisti. Regina solmii avioliiton Lumikin isän kuningas Leopoldin kanssa. Kun hänelle selviää että Cora murhasi Danielin hän alkaa janota kostoa, ja noituudella on iso rooli kostonvälineenä. Niin hänestä tulee Lumikissa ja seitsemässä kääpiössä kieroileva The Evil Queen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti