Salut,
messieurs-dames. Olen vähän jälkijunassa tämänkertaisen reseptin
kanssa, koska mustikkasesonki on mennyt jo ohi. Tässä tulee
kuitenkin mustikkapiirakan resepti. Suhtautumiseni mustikkaan on aika
neutraali, vaikka se on terveellistä ja ilmaiseksi kerättävissä
lähimetsässäni. Piirakassa ja smoothiessa mustikka ainakin on ihan
hyvää.
Mustikkapiirakan pohjaan:
* 125 grammaa luomuvoita
* ¾ desilitra sokeria
* 1 huoneenlämpöinen (vapaan) kananmuna
* 1 teelusikallinen leivinjauhetta
* 2 desilitraa karkeaa gluteenitonta
jauhoseosta (Semper)
* ½ desilitra perunajauhoja
* 1 teelusikallinen fiberhuskia antamaan
sitkoa taikinaan
Täytteeksi 2 ½ – 3 desilitraa
kotimaisia mustikoita
Kermaviiliseokseen:
*2 desilitraa luomukermaviiliä (Juustoportti)
* ½ desilitra sokeria
* 1 (vapaan) kananmuna
* 2 teelusikallista vaniljasokeria
Voitele lasinen tai porsliininen
piirasvuoka ja ala sitten vatkata voita ja sokeria vaahdoksi, johon
lisäät vatkaten kananmunan. Sekoita nuolijalla erissä siivilöiden
jauhot, johon on lisätty leivinjauhe. Esipaista pohjaa 225 asteessa
viisi minuuttia ja lisää vasta sitten täytteeksi mustikat ja
kermaviiliseos. Paista uunin keskitasolla piirasherkkua vielä 25
minuuttia. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti