lauantai 16. toukokuuta 2015

Style Inspiration by Sandra Cretu


Salut, messieurs-dames. Saksalaisen poppari Sandra on minulle erityinen ikoni 1980-luvulta, koska kuultuani hänen In the Heat of the Night -kappaleensa hurahdin kertaheitolla kasariin. Aloin kuunnella 1980-luvun musiikkia ja kiinnostuin sen ajan muodista. Ihailen nuorta Sandraa edelleen yhtä paljon. Hän oli niin persoonallisella tavalla hyvännäköinen. Naisessa oli kissamaisuutta ja omanlaistaan tyttömäistä charmia. Hän osasi flirttailla lavalla, muttei koskaan vetänyt överiseksikkäällä meiningillä, joka on tuomittu sortumaan epätoivoiseksi tyrkkyilyksi. Hänen ihailemisensa on vaikuttanut huomattavasti oman tyylini niin sanottuun kouliintumiseen, vaikken pyrikään näyttämään hänen nuoren versionsa kaksoisolennolta. Parhaat style inspirationit ovatkin tapauksia, jotka muokkaavat ihailijansa tyyliä siten että siitä tulee tämän itsensä näköistä.

Sandra Ann Lauer, taiteilijanimeltää Sandra hallitsi Euroopan listaykkösenä kahdeksallatoista hitillään 1980-luvulla ja 1990-luvun alussa, silloisen aviomiehensä Michael Cretun panoksella. Lyhyen huippusuosionsa aikana hänen musiikkinsa myi luvullisesti useissa maissa jopa paremmin kuin Madonnalla, vaikkei hänestä tullut samanlaista megakuuluisuutta. Musiikkiuransa alkuaikoina hän oli discotrio Arabesquen päälaulaja vuodesta 1979 vuoteen 1984. Arabesque-yhtye oli suuressa suosiossa Venäjällä ja Japanissa. Sandra saavutti Arabesque-vuosien jälkeen selvää kansainvälistä menestystä soolouralla, lyömällä itsensä läpi hittisingellään (I’ll Never Be) Maria Magdalena.

Laulajattaren korut olivat näyttäviä, melkeinpä enimmäkseen”kultaisia”. Kuvan tapaan ranteet olivat leveiden rannekorujen peitossa. Samassa sormessa killui kaksikin sormusta. Korvat kannattelivat isoja ja raskaan näköisiä korvakoruja uhmaten painovoimaa.

Nuori Sandra korosti viehättävän persoonallisia kasvonpiirteitään raikkaasti. Meikin painopiste oli suklaasilmien korostamisessa, jotka rajattiin leveästi mustalla kajalilla. Huulimeikki oli vaalea ja neutraali. Kulmat saivat kasvaa tuuheina, mutta ne pidettiin nyppimällä siipimäisessä muodossa.


Laulajatar otti säännöllisesti permanentin tai pehmennyskäsittelyn kutreihinsa 1980- ja 1990-luvulla. Sandra näkyi viihtyneen leijonanharja valtoimenaan hulmuavana tai hänen kiharansa oli kammattu korkeaksi, hiusdonitsilla kiinnitetyksi sivuponnariksi kuten kolmannessa kuvassa.


Sandra Arabesquessa:Sandra soolouralla:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti