torstai 23. huhtikuuta 2015

Walburga Mustana Karhulan kartanolla

--Lupin ja rouva Weasley syöksyivät kiskomaan verhoja kiinni vanhan naisen edestä, mutta verhot eivät totelleet ja nainen kirkui vain entistä kovempaa ja heristi pitkäkyntisiä käsiään aivan kuin olisi halunnut raadella heidän kasvojaan.
”Saastat! Roskasakki! Kuonan ja alhaisuuden sivutuotteet! Puoliveriset, mutantit, kummajaiset, tiehenne täältä! Kuinka uskallatte liata isieni talon -”
Tonks pyyteli yhä uudelleen anteeksi ja raahasi valtavan, raskaan peikonjalan takaisin paikoilleen, Weasleyn äiti luopui yrityksistä sulkea verhot ja kiirehti tainnuttamaan muut muotokuvat taikasauvallaan, ja Harrya vastapäätä olevasta ovesta ryntäsi mies, jolla pitkä musta tukka.
”Pää kiinni, karmea akankuvatus, pää KIINNI!” mies karjui ja tarttui verhoon, jota Weasleyn äiti oli yrittänyt sulkea.
Vanha nainen kalpeni.
”Sinääää!-- Verenpetturi, kammotus, lihani häpeä!”  
Lainaus J.K. Rowlingin kirjasta Harry Potter ja Feeniksin kilta

Harry Potterin kummisetä Sirius Mustan ja Regulus Mustan äiti Walburga oli jo siirtynyt manan maille Harryn lähtiessä opintielle Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun. Rouva Mustasta oli jäänyt jäljelle liikkuva ja puhuva muotokuva täydentämään suvun muotokuvagalleriaa. Hänet kuvattiin banaalisti vastenmielisen näköiseksi vanhaksi mummoksi, koska hän oli kannattanut pahan lordi Voldemortin arvoja. Me kaikki rapistumme aikanamme. Osasta huomaa että he ovat olleet nuorena jonkun näköisiä, osasta ei. Nuori Walburgakaan ei ollut minun kuvitelmissani kaunotar, mutta näyttävä ja komea nainen. Kirjoissa kuvataan rouvan sisarentyttären Bellatrix Musta Lestrangen ulkonäköä, ja tädissä ja sisarentyttäressä voisi olla samaa näköä. Molemmilla velhottarilla voisi kulmikkaat kasvot, mustat hiukset, raskaat silmäluomet ja pitkä varsi, mutta Walburga voisi olla laihempi ja vähemmin viettelevä ilmestys.

Ikuistimme ystävättäreni A:n kanssa itseni nuorirouva Mustana Karhulan kartanolla helteen armottomuudessa. Haluaisin osallistua johonkin Harry Potter -larppiin puhdasverisenä seurapiirinaisena. Hienoksi rouvaksi pukeutuminen unelmieni talon pihapiirissä on yksi viime vuoden kohokohdista. Kirjat on luettu ainakin seitsemästi ja olin vuosina 2009 – 2011 ahkera HP-ficcari. 
 Walburgan asuni: 

* hame siskon vanha
* paita Blackgroupilta
* laukku vintagea
* korvakorut Glitteristä
* kaulakoru MorticiastaNilkkapituisen hameen ja viktoriaanistyylisen puseron/ vähintään puhvihihallisen mekon lisäksi tarvitset:

* teräsluitetun kiristyskorsetin
* nilkkapituisen alushameen tai krinoliinin ja alushameen
* korkokengät
* arvokkailta näyttäviä rihkamakoruja kuten kameita
* mustan tai tummanruskean peruukin, jos hiuksesi ovat tummanruskeaa vaaleammat tai puolipitkää lyhyemmät (alle hartiapituuden)
* hiuspinnejä, hiuslenksuja, hiusvahaa, hiuslakkaa, esim. hiusvalkin
* make-uppia ja punaista kynsilakkaaMeikki ja kampaus:

Meikata voi nudehkosti tai vahvemmin. Oleellisinta lakata kynnet punaisiksi, tehdä hyvä vaalea pohjustus ihovirheet peittäen, sipaista säästeliäästi punaa poskille, laittaa kulmat siististi kasvoja kehystämään mustalla tai harmaanmustalla kulmakynällä/ -värillä, tuoda silmät esiin vähintään ripsivärillä ja rajauksella sekä valita huulille voimakas punainen. Rajauksen ja ripsivärin lisäksi käytin silmämeikissäni hillittyjä sävyjä ja neuvoisin menettelemään samoin luomivärien valinnassa. Kaavailin laittavani vielä maltillisen näköiset tekoräpsyttimet, puolitettuina, mutta mentiinkin omilla ripsillä. :D

Nutturakampaus ilman muuta Walburgalle, jos haluat pukeutua noidaksi rouvashenkilönä. Neiti-ihmiset kutrit voivat liehuakin valtoimenaan kiharoilla. Proppautujan omista hiuksista tai peruukista voi taiteilla korean naisenkruunun tai pelkistetyn hiuslaitteen – välttäen balleriinasykeröä ja ”messy bunia”; klassinen banaaninuttura on ainakin varma valinta. :)

 Toujour pur! Mustat pitivät itseään velhomaailman kuninaallisina, olivathan he Mustia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti