Pohja:
* 2 vapaan kananmunaa
* 1 desilitra sokeria
* 100 grammaa luomuvoita sulatettuna
* 1,5 desilitraa vehnäjauhoja/
gluteenitonta jauhoseosta
* 0,5 desilitraa perunajauhoja
* 1 teelusikallinen leivinjauhetta
* 1 teelusikallinen vaniliinisokeria
* (tilkka homogenoimatonta täysmaitoa gluteenitonta jauhoseosta käytettäessä)
* 200 grammaa tuoreita tai pakastettuja
vadelmia
Pinnalle:
* noin 2 desilitraa luomukaurahiutaleita
* ¾ desilitraa sokeria Sekoitetaan keskenään.
* 50 grammaa voisulaa
* 1 teelusikallinen vaniliinisokeria
Voitele irtopohja tai lasivuoka, ennen
kuin alat toteuttaa sisäistä jauhopeukaloasi. Sulatettuasi voin ja
sekoitettuasi kuivat aineet erillisessä kulhossa keskenään vatkaa
huoneenlämpöiset vapaan kanan munat ja sokeri jämäkäksi
vaahdoksi. Sekoita jauhoseos ja hieman jäähtynyt voisula
munasokerivaahtoon rauhallisesti ja helläkätisesti varrellisella
nuolijalla. Kun piiras on päällystetty pestyin vadelmin ja
kauramuruseoksella, se paistetaan noin 20 – 25 minuuttia 200
asteessa uunin keskitasolla unohtamatta kyttäillä piirakan kuulumisia. Jäähtynyttä vadelmapiirasta voi
mutustaa kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti