torstai 2. huhtikuuta 2015

Vadelmapiirakka



Pohja:

* 2 vapaan kananmunaa
* 1 desilitra sokeria
* 100 grammaa luomuvoita sulatettuna
* 1,5 desilitraa vehnäjauhoja/ gluteenitonta jauhoseosta
* 0,5 desilitraa perunajauhoja
* 1 teelusikallinen leivinjauhetta
* 1 teelusikallinen vaniliinisokeria
* (tilkka homogenoimatonta täysmaitoa gluteenitonta jauhoseosta käytettäessä)
* 200 grammaa tuoreita tai pakastettuja vadelmia

Pinnalle:

* noin 2 desilitraa luomukaurahiutaleita
* ¾ desilitraa sokeria                                      Sekoitetaan keskenään.
* 50 grammaa voisulaa
* 1 teelusikallinen vaniliinisokeria
 
Voitele irtopohja tai lasivuoka, ennen kuin alat toteuttaa sisäistä jauhopeukaloasi. Sulatettuasi voin ja sekoitettuasi kuivat aineet erillisessä kulhossa keskenään vatkaa huoneenlämpöiset vapaan kanan munat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos ja hieman jäähtynyt voisula munasokerivaahtoon rauhallisesti ja helläkätisesti varrellisella nuolijalla. Kun piiras on päällystetty pestyin vadelmin ja kauramuruseoksella, se paistetaan noin 20 – 25 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla unohtamatta kyttäillä piirakan kuulumisia. Jäähtynyttä vadelmapiirasta voi mutustaa kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti