sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

SisustushankintojaKerrankin olen hankkinut lyhyen aikavälin sisällä sen verran sisustustavaraa, että niistä saa kasaan kokonaisen postauksen. Aloitetaan kaikkein isoimmasta ja parhaasta löydöstä, kirpputorilta ostamastani peilistä, joka on aikamoinen komistus seinäpeiliksi. Sen tekee erityisen komeaksi se että siitä näkyy, miten vanha se on. Seinäpeili voi olla vanhempikin kuin viisikymppinen.


Olin kevättavallea kuukauden työkokeilussa Ideasuunta-nimisessä karhulaisessa lahjatavarapuodissa, jota pitävään mukavaan naiseen tutustuin ollessani kuntouttavassa työtoiminnassa paikallisessa kierrätyskeskuksessa. Valmiin sisustustavaran ohella Ideasuunnassa on myynnissä yrittäjän ja käsityöläisten tekemää sisustustavaraa ynnä muita käsitöitä ja askartelu-/ käsityötarvikkeita. Tuttavani yrityksen palveluihin kuuluu myös korjausompelu ja huonekalujen kunnostus. Käytänkin hänen yrityksensä ompelupalvelua ja hän on kunnostanut biedermeir-ruokapöytäni.

Tämmöisen sisustamisesta kiinnostuneen tapauksen ollessa työllistettynä sisustavaraa myyvässä yrityksessä on jatkuvasti houkutusten ympärillä, joista osa on kuin tehty minun tyyliseeni sisustukseen. Työkokeilun aikana ostinkin hänen liikkeestään tämän soman barokkikuvioisen kaitaliinan, pidänhän kenties mieluiten ruokapöydälläni juuri kaitaliinoja. Viininpunainen kaitaliina toimii minulla joulupöytäliinana, koska kirkkaanpunainen ei sovi kotiin, jossa sisustuksessa on käytetty smaragdinvihreää.Lutuinen postikortti on myös Ideasuunnasta hankittu ja valokuvakehykset löytyivät ale-tuotteena Kauppakeskus Pasaatin Suomalaisesta kirjakaupasta.

Ennen työkokeilua teetin tuttavallani uudet, lattiaa hipovat sivuverhot smaragdinvihreästä kankaasta. Verhojen sisäsivuihin tuli hapsunauhat. Kangasta jäi vähän yli yrittäjätuttavani keksi että niistä voisi ommella joko kaksi pientä sisustustyynyä tai yhden pitkän tyynyn. Valitsin yhden ison tyynyn, jonka hän teki minulle läksiäislahjaksi kun työkokeilu päättyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti