torstai 30. huhtikuuta 2015

Vintagemiehen olohuoneeseen


Salut, messieurs-dames. Sisustin edellisessä osassa varakkaalle vintagea harrastavalle miehelle englantilaiselle lordillekin kelpaava makuuhuone, jonka ylellisyydessä romantiikkakin kukoistaa puitteiden puolesta. ;) Päädyin sisustamaan vintageharrastajaherramme olohuoneen vieläkin(!) viktoriaanisemmin, niinpä se vastaa suuressa määrin historiallisten romaanien kuvausta aatelisherran kirjastosta, jonne herrashenkilöt sulketuivat päivällisen jälkeen nauttimaan portviiniä kun taas hienot naiset purjehtivat salonkiin. Sisustamani tila on tarkoitettu olemaan 95 prosenttisesti aikamatka yläluokkaisen kotiin antiikkisilta näyttävine kalusteineen, jotka ovat kuin viktoriaanisesta Englannista.


Täällä on käytetty samaa lattiamateriaalia kuin makuutiloissa, eli kalanruotoparkettia.


tummaksi petsattu seinäpanelointi


valinta verhokankaaksiValitsin jotain modernia sohvapöydäksi ikään kuin pieneksi säröksi viktoriaanisuuteen kokonaisilmeeseen.
Mattojen sijasta lattialla on aitoja lehmäntaljoja.
Sohvaryhmiksi joko musta sohvaryhmä, johon kuuluu nojatuoli 2-istuttava sohva ja 3-istuttava sohva tai

tummanruskea kulmasohva, jossa on tilaa vaikka lampaat söisivät.


Olohuoneessa on sama peili kuin makuuhuoneeseen valitsemani avartaa ennestään isoa tilaa antiikkisen takan yllä, joka on peräisin Sijaishallinnon tai Yrjöjen ajalta. (alempi kuva)

maapallobaari illanistujaisia varten

Näitä nahalla verhoiltuja nojatuolejaa tulee olohuoneeseen kolme kappaletta seinustalle sijoitetuksi.Ranskalaisen taidemaalari Ferdinard Victor Eugéne Delacroixin maalausten jäljennökset ihastuttavat siniharmaaksi maalatuilla seinillä leveissä kullanvärisissä kehyksissään voimakkaissa väreissään. Delacroix taiteili sopivasti viktoriaanisella aikakaudella. Taiteilijan tunnetuin työ on poliittisesti kantaaottava Vapaus johtaa kansaa (ranskaksi Libertine). Enimmäkseen Delacroix maalasi kirjallisia ja mytologisia aiheita sekä potretteja, joista kuuluisin on hänen ystävänsä säveltäjä Frédéric Chopinin muotokuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti