torstai 12. maaliskuuta 2015

Kesäkurpitsaveneet kuudelle

400 grammaa nautaa tai sikanautaa.
3 pientä (300 gramman) kurpitsaa
1 keltasipuli tai sipulikuutioita from pakasteallas
2 ruokalusikallista tomaattipyreetä, tai oman maun mukaan
1,5 teelusikallista suolaa
1 teelusikallinen mustapippuria
1 teelusikallinen jauhelihamaustetta

Pinnalle 100 grammaa mozzarellaa tai muuta juustoraastetta, esimerkiksi pizzajuustoa.

1. Ota jauhelihapaketti huoneenlämpöön. Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Tee tilaa täytteelle kovertamalla kurpitsat lusikalla paateiksi. Kuori ja hienonna sipuli, jollet käytä valmiita sipulikuutioita. Keitä kesäkurpitsaveneitä parisen minuuttia, koska muuten uunivuoka/-pannu ja lautanen uivat vedessä.
2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua.
3. Mausta suolalla, tomaattipyreellä, mustapippurilla ja jauhelihamausteella.
4. Jaa jauhelihatäyte tasaisesti kesäkurpitsaveneisiin. Paista ensin 225 asteessa 10 minuuttia, lisää sitten juustoraaste pinnalle ja paista toiset 10 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Mun on pitänyt vaikka kuinka monta kertaa tehdä täytettyjä kesäkurpitsoja/kesäkurpitsaveneitä, mutta aina se on jäänyt. Pitäisi myös kokeilla etikkaisia kesäkurpitsakuutioita (toki laittaa siihen myös jotain muutakin kuten paprikaa).

    VastaaPoista
  2. Jospa saisit reseptipostauksestani sysäyksen tehdä niitä. :)

    VastaaPoista