400 grammaa nautaa tai sikanautaa.
3 pientä (300 gramman) kurpitsaa
1 keltasipuli tai sipulikuutioita from
pakasteallas
2 ruokalusikallista tomaattipyreetä,
tai oman maun mukaan
1,5 teelusikallista suolaa
1 teelusikallinen mustapippuria
1 teelusikallinen jauhelihamaustetta
Pinnalle 100 grammaa mozzarellaa tai
muuta juustoraastetta, esimerkiksi pizzajuustoa.
1. Ota jauhelihapaketti huoneenlämpöön.
Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Tee tilaa
täytteelle kovertamalla kurpitsat lusikalla paateiksi. Kuori ja
hienonna sipuli, jollet käytä valmiita sipulikuutioita. Keitä
kesäkurpitsaveneitä parisen minuuttia, koska muuten
uunivuoka/-pannu ja lautanen uivat vedessä.
2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.
Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua.
3. Mausta suolalla, tomaattipyreellä,
mustapippurilla ja jauhelihamausteella.
4. Jaa jauhelihatäyte tasaisesti
kesäkurpitsaveneisiin. Paista ensin 225 asteessa 10 minuuttia, lisää
sitten juustoraaste pinnalle ja paista toiset 10 minuuttia.
Mun on pitänyt vaikka kuinka monta kertaa tehdä täytettyjä kesäkurpitsoja/kesäkurpitsaveneitä, mutta aina se on jäänyt. Pitäisi myös kokeilla etikkaisia kesäkurpitsakuutioita (toki laittaa siihen myös jotain muutakin kuten paprikaa).
VastaaPoistaJospa saisit reseptipostauksestani sysäyksen tehdä niitä. :)
VastaaPoista