maanantai 5. tammikuuta 2015

At first

Hei!

Olen (myös oikealta nimeltäni) Hannabella ja vaikutan Kaakkois-Suomessa pikkukaupungissa, katukuvan väriläiskänä ihastuttaen ja vihastuttaen ylväällä ryhdilläni ja kyvylläni kantaa itseni. Ikää löytyy kaksikymmentä ja plus, vaikkeivät ikävuodet näy päälle. Koulutukseltani olen asiakaspalvelun ja markkinoinnin koulutusohjelmasta vuonna 2009 valmistunut merkonomi. Minuun voi törmätä muun muassa Finfanfunissa ja Fintagessa. Olen sanataiteilijatar ja esteetikko, joka aikoo nähdä vielä jonain päivänä nimensä kirjojen kansissa. Pääni on tulvinut lapsesta lähtien fiktiivisten henkilöiden käymästä dialogista ja kohtauksista, mutta vei hyvin kauan että opin siirtämään vuoropuhelut ja kohtaukset paperille siten että kirjoitelmat etenevät loppuun asti. Pelkkä haaveilu ei ihan kuljeta kirjailijaksi haluavaa päämääräänsä, niinpä on puurrettava ahkerasti aina vain parempiin suorituksiin tähdäten, hänen on oltava paksunahkainen, kyettävä ottamaan kritiikkiä vastaan ja luetettava myöskin omaan näkemykseensä. (Siitä ei tule mitään että tekee radikaalisti muutoksia kirjoitustyyliinsä nuollakseen muiden jalkoja niin kuin jotkut finiläiset).

Kirjoittamisen lisäksi aktiviteetteinani ovat lukeminen (kirjojen ja kirjoitussivustojen originaalien ja fan fictionin), valokuvaus, vanhojen elokuvien katselu (ei 70-luvun elokuvia uudempia), eri aikakausien historiaan perehtyminen. Nuo sydäntäni lähellä olevat aikakaudet ovat Antiikin Rooma, renessanssi,  barokki, rokokoo, luvut neljäkymmentä, viisikymmentä ja 80-luku eniten lähihistoriasta.
Minua ei voi kategorisoida yhden ainokaisen, tietyn tyylin edustajaksi. Entinen työkaverini kommentoikin tyyliäni muistaakseni sanoin ”Välillä olet kuin Carmen, välillä kuin lentoemäntä.” Tyylini on sekoitus 40-lukua, 50-lukua vaatteiden leikkauksineen, goottia synkkine värimaailmoineen ja 80-lukua näyttävine ”kultakoruineen”, meikkityyleineen ja kampauksineen. Silloin tällöin mieleni voi tehdä olla viktoriaaninen gootti ja valitsen vaatekomerosta pitkän hamosen ja sen seuraksi kaikki aikakautta henkivät vaatekappaleet ja asusteet. Ostan nykyisin suurimman osan vaatteistani käytettyinä, niinpä eettinen kuluttaminen on minulle tärkeää vaatehankinnoissa.

Nimesin blogini lyhyesti ja ytimekkäästi mutten omasta mielestäni tylsästi Buduaariksi, tuntuihin nimi blogin perustusvaiheessa ja tuntuu edelleen hannabellamaiselta. Nimi kuvastaa mielestäni hyvin sitä että kyseessä on naisen lifestyleblogi, paikka ”naisten jutuille” eikä millekään autoaiheille ja vastaaville.

Buduaari tai budoaari (ranskaksi boudoir) tarkoittaa pientä huonetta tai salonkia, jossa nainen viimeistelee pukeutumistaan tai ottaa vastaan lähimpiä ystäviään. Oikeinkirjoitusasun vaihtelu selittyy sanan alkuperän mukaan. U:lla kirjoitettu asu kuvaa sanan ääntämystä ranskassa, o-asuinen muoto taas sen oikeinkirjoitusta ruotsissa. Siinäkin toinen tavu äännetään ranskan mukaisesti lähinnä u:na.

Sana boudoir on ajoitettu ranskassa vuoteen 1740. Se on johdettu verbistä bouder, joka tarkoittaa huonolla tuulella olemista, mököttämistä. Silloinen merkitys kuuluu suomeksi: ”huone, jonne voi vetäytyä mököttämään”. Pian kuitenkin korostui mielentilan sijasta vetäytyminen. Sanan nykymerkitys kuuluu: ”naisen pieni ja tyylikäs salonki”. Esimerkiksi Guy de Maupassant käytti sanaa tässä merkityksessä.

Buduaarin nykyvastine on lähinnä pukeutumishuone. Korsettimuodin aikana buduaari oli yksityinen tila, paikka jossa naiset saattoivat oleskella kevyemmin nyöritettyinä ja käyttää mukavampia ja kevyempiä asuja kuin tiloissa, jonne sattoi tulla vieraita. Buduaari sijaitsee tavallisesti talon rouvan tai pariskunnan makuuhuoneen vieressä. Sellainen saattaa kuulua myös edustustiloihin, esimerkiksi tanssi- ja ruokasalien läheisyyteen, kuten 1800-luvun lopussa Berliiniin rakennetussa Strousbergin modernissa kaupunkipalatsissa.” - Wikipedia kertoo meille informatiivisesti buduaarista.

Blogin tarkoituksena on tarjota nimelleen uskollisesti, toivottavasti mukavaa ajanvietettä muun muassa tummanpuhuvan sisustuksen sekä pukeutumisen, historian (ensijaisesti barokin ja rokokoon), valokuvaussadon ja inspiraationlähteiden parissa.

Viihtyisiä lukuhetkiä vanhoille tutuille lukijoille ja uusille tuttavuuksille.


-Hannabella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti