Ihana 10 minuutin mansikkatorttu:
* valmis torttupohja
* 2 desilitraa laktoositonta kuohukermaa
* 1 ruokalusikallinen sokeria/ karppisokeria kerman makeuttamiseen ja
vatkautumisen helpottamiseen
* 0,5 desilitraa laktoositonta maitoa
* rasiallinen tuoreita mansikoita
* pursotin kermalle
Huuhtele mansikat huolellisesti, poista niistä kannat ja puolita ne.
Makeuta sitten kerma ja vatkaa se. Se jaetaan tasaisesti kahteen
osaan, josta puolet lusikoidaan pursotinpussiin. Kostuta valmis
torttupohja maidolla. Pohjusta sitten torttupohja tasaisesti
kermavaahdolla ja sommittele mansikanpuolikkaat sievästi
kermapedille. Pursottele vielä tortun reunalle jonkinlainen
kermareunus. Siinä kaikki.
***
Sokerittomat suklaamansikat:
10 minuutin ihana mansikkatorttu ei ollut sokeriton eikä edes
gluteeniton, niinpä kompensoidaan herkkupöytää
suklaakuorrutteisten mansikoitten sokerittomalla variaatiolla. :D
Juhannuspöydän lisäksi sokerittomia suklaamansikoita voi valmistaa
picnicevääksi tai vaikka tyttöystävän/ poikaystävän
hemmotteluun, kun suhteeseen kaivataan pientä romantiikkaa.
* 50 grammaa Brunbergin sokeritonta suklaata
* 12 – 14 mansikkaa
Huuhtele mansikat huolellisesti tai höyrytä hetki, mikäli käytät
ulkomaalaisia marjoja. Jätä tällä kertaa kannat paikoilleen.
Pilko suklaa ja sulata se joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa
pienellä teholla nutellamaiseksi. Dippaile mansikoita suklaassa
antaen ylimääräisen suklaan valua pois. Pidä suklaamansikoita
ainakin 40 minuuttia jääkaapissa, että suklaa jähmettyy kovaksi
kuoreksi.
Hauskaa Juhannusta. Palaillaan. Ensiviikolla blogin remontti saa
viimeisen silauksen paremmalla nimellä ja bannerilla. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti